Srna se je ujela v zanko krivolovca

V nedeljo so lovci iz lovske družine Dobrovo v gozdu pri naselju Krasno v zanki našli ujeto srno. Na srečo jo je zanka stisnila čez trebuh, tako da so jo lovci še pravočasno našli in izpustili. Pred dvema tednoma pa se je v zanko ujel divji prašič in v mukah poginil. Lovci iz lovske družine Dobrovo opozarjajo, da so v zadnjih letih v tem predelu pogosto našli zanke, ki jih krivolovci nastavljajo divjadi.

Srna se je ujela v zanko, a je na srečo preživela. Foto: Ld Dobrovo
Srna se je ujela v zanko, a je na srečo preživela. Foto: Ld Dobrovo

BRDA > Lovci so v nedeljo o srni, ki se je ujela v zanko, obvestili tudi policiste. Skupaj so ugotovili, da je neznanec na tem območju v zadnjih dveh tednih nastavil več kovinskih pletenic. Policisti o dogajanju v gozdu pri naselju Krasno še zbirajo obvestila. Če bodo brezvestnega krivolovca izsledili, ga bodo tožilstvu ovadili zaradi nezakonitega lova. Ob tem pa še dodajajo, da je bilo omenjeno dejanje storjeno v času lovopusta oziroma varstvene dobe, ko določene vrste divjadi sploh ni dovoljeno loviti.

Goran Marinič, predsednik lovske družine Dobrovo, je povedal, da je bila srna verjetno v zanki ujeta že kakšen dan ali dva in da si na srečo v poskusih, da bi se rešila, ni zlomila noge. Ko so ji sneli zanko, si je kmalu opomogla. Sicer pa lovci v zadnjih letih v tem gozdu pogosto odkrivajo nedovoljene zanke, ki jih nastavljajo krivolovci. Zato pogosto nadzirajo to območje in skoraj vsak teden najdejo kakšno past za divjad. Pred dobrima dvema tednoma se je v zanko ujel divji prašič, a so bile poškodbe prehude, zato so ga morali usmrtiti. Lani se je v zanko ujel tudi pes iz bližnje vasi.

Sicer pa lovci sumijo, kdo bi lahko nastavljal zanke. Ugibajo, da bi lahko bil to celo kdo izmed domačinov.

SP


Najbolj brano