Sredi noči ga je zbudilo pokanje stekla na vratih

Včeraj ponoči sta neznana moška poskušala vlomiti v koprski gostinski lokal Siesta bar. Ropot je sredi noči prebudil enega od najemnikov, Orjana Muženiča, ki je spal v lokalu, saj so neznanci že konec aprila vlomili v lokal in jim ukradli nekaj denarja. Z bratom sta slutila, da se bo zgodba ponovila in da bodo neznanci poskušali znova. Njune slutnje so se uresničile, le da sta tokrat vlomilca pobegnila praznih rok, povzročila pa sta kar nekaj škode.

Goran Muženič pred razbitimi vhodnimi vrati. Neznanec je 
vanje zalučal večji zidak in kamen. Foto: Sijan Pretnar
Goran Muženič pred razbitimi vhodnimi vrati. Neznanec je vanje zalučal večji zidak in kamen. Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Na koprski policijski upravi so pojasnili, da so jih o vlomu v gostinski lokal obvestili štiri minute pred četrto uro zjutraj. V lokal sta poskušala vlomiti neznana moška, ki sta v steklena vrata vrgla večji betonski zidak in kamen.

“Slišal sem, ko je pokalo steklo. Stopil sem po telefon, ki je bil na točilnem pultu, vlomilca pa sta me opazila in zbežala proti bencinskemu servisu,” je včeraj opisal nočno dogajanje Orjano Muženič, ki ima z bratom Goranom v najemu Siesta bar v Ulici 15. maja.

“Bila sta mlajša, oba sta bila zamaskirana,” je še dodal Orjano Muženič. Eden je stražil na vogalu stavbe, drugi pa je poskušal razbiti steklo na vratih lokala. Večji kamen in zidak sta našla v bližini avtoceste, le nekaj metrov od gostinskega lokala, kjer so pred časom pustili material, domneva Muženič.

V lokalu je spal, ker so zamaskirani neznanci k njim vlomili že 25. aprila. Takrat so iz blagajne odnesli približno 270 evrov. Prepričan je bil, da bodo vlomilci poskušali znova, zato sta se z bratom izmenjevala pri nočnem straženju lokala.

Včeraj ponoči se je zgodba res ponovila, in to le nekaj dni po petkovi ponovni otvoritvi lokala. Tokrat sta jim vlomilca povzročila najmanj 1500 evrov škode, zato bosta vztrajala pri predlogu za pregon storilcev.

Orjano Muženič je ob tem, kar se jim je zgodilo, ošvrknil tudi naš pravosodni sistem. Tatovi se na sodiščih pogosto sklicujejo na socialno stisko, v kateri so se znašli in v tem iščejo izgovor. Tako si priborijo mile kazni ali pa jih sploh ne kaznujejo, pravi Muženič, oškodovanci pa morajo sami pokriti škodo, ki jim jo povzročijo. Prepričan je, da bi morale biti kazni takšne, da bi storilce odvrnile od tega, da bi ponavljali kazniva dejanja.

SP


Najbolj brano