Srb v nasprotno smer po avtocesti

Včeraj ob 17.38, so policisti prejeli več obvestil o vožnji v nasprotno smer po avtocesti. 31-letni Srb je z osebnim avtomobilom vozil od Fernetičev proti Gabrku in pred cestninsko postajo Dane ustavil vozilo ter zapeljal vzvratno. Med odbojno ograjo je z vozilom obrnil in zapeljal nazaj proti Fernetičem. Čez nekaj časa se je ponovno vrnil, nakar so ga ustavili cestninski nadzorniki in ga kaznovali z zasoljenim plačilnim nalogom.

Fotografija je simbolična Foto: Peter Verč
Fotografija je simbolična Foto: Peter Verč

PRIMORSKA > V Postojni je v petek nekdo vlomil v stanovanje, od koder je lastnici ukradel 320 evrov gotovine.

Z avtomobilom zadela kolesarko

V petek opoldne so policisti prejeli obvestilo, da je 73-letna voznica osebnega avtomobila iz Portoroža zaradi premajhne bočne razdalje v Luciji z desnim ogledalom zadela kolesarko, 37-letno Pirančanko, ki je padla in se huje poškodovala (zlom zapestja). Povzročiteljico čaka kazenska ovadba.

Vsiljivi prodajalki parfumov končali na policijski postaji

V petek popoldne je policiste poklical Koprčan in jim povedal, da mu je pred eno od koprskih trgovin ženska vsiljivo prodajala parfume. Policisti so na kraju izsledili Slovakinji, stari 39 in 45 let, in ju odpeljali na policijsko postajo. Za 39-letnico so hitro ugotovili, da je ta kradla parfume v postojnski in koprski trgovini, zato so jo zaslišali. Starejšo Slovakinjo so kaznovali s plačilnim nalogom, mlajšo pa čaka kazenska ovadba za tatvini.

Ljubljančan s ponarejeno vinjeto na dopust

Na mejnem prehodu Sečovlje so policisti pri Ljubljančanu odkrili ponarejeno vinjeto. Čaka ga kazenska ovadba. Na mejnem prehodu Jelšane so v soboto policisti pri dveh Slovencih odkrili ponarejeno vinjeto. Sledita kazenski ovadbi.

Italijan ni ubogal policistov

V noči iz petka na soboto so sežanski policisti v Lipici zaradi nadaljevanja vožnje pod vplivom alkohola (0,32 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka) 49-letnemu Italijanu zasegli osebni avto znamke VW beetle. Pred tem so ga že enkrat zaustavili in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, ampak ukaza ni upošteval. Odpeljali so ga na hladno, sledi obdolžilni predlog.

Vlomilec v Hrvatinih

V Hrvatinih je nekdo v noči iz petka na soboto vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel dva prenosna računalnika, 4000 evrov gotovine ter nakit in ure v skupni vrednosti 5000 evrov.

Izginila kolesa in oprema

V Kopru je v soboto neznani ljubitelj koles iz skupne garaže ukradel tri kolesa (moško kolo bele barve, žensko belo kolo in otroško kolo), ki so bila zvezana z verigo. Izginili sta tudi dve otroški čeladi ter otroški sedež. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Flexerja ni bilo več pred blokom

V Kopru je nekdo s parkirišča pred blokom ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem znamke tomos flexer 25, črne barve. Motor je vreden 600 evrov.

V Luciji pa je isti dan izginil skuter znamke piaggio zip 25, črne barve, ki je vreden 1000 evrov. Lastnik ga je parkiral ob hiši in zaklenil krmilo.

Tudi kamnite stopnice so lahko plen tatov

V Fjerogi je nekdo v nedeljo ukradel 16 kamnitih stopnic, ki so vredne 1800 evrov.

Zmikavt na portoroški plaži

V nedeljo popoldne se je po portoroški plaži potikal zmikavt, ki je nemškemu turistu ukradel torbo, v kateri je imel nekaj gotovine, ključe osebnega avtomobila, več ključev in kopalke. Oškodovan je za 500 evrov.

Kje je motor?

Včeraj med med 14. in 17. uro je nekdo na Debelem rtiču ukradel motor znamke tomos, tip A3 SL z registrsko tablico KP T1-722. Lastnik iz Ankarana je oškodovan za 200 evrov.

Na pot brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Danes ponoči so policisti v Izoli ustavili voznika tovornega vozila iz Krškega, ki se je na pot odpravil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sopotniku pa so zasegli še približno pet gramov posušene konoplje. Voznika čaka obdolžilni predlog, sopotnika pa hitri postopek z odločbo.

NR


Najbolj brano