Srb s ponarejenimi bančnimi karticami na Ajdovskem nakupoval vinjete

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v prvi polovici lanskega decembra obravnavali 33-letnega državljana Srbije, ki je osumljen, da je s ponarejenimi bančnimi karticami na bencinskih servisih na območju Ajdovščine nakupil letne vinjete za več tisoč evrov.

NOVA GORICA > Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica, so uspešno zaključili preiskavo petih kaznivih dejanj uporabe ponarejene bančne, kreditne ali druge kartice in enega kaznivega dejanja ponarejanje listin. Osumljenca so privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

Policisti so bili 8. decembra obveščeni o sumljivih transakcijah z bančnimi karticami na dveh bencinskih servisih na območju Ajdovščine in nato še o sumljivih transakcijah na bencinskem servisu na območju Šempetra pri Gorici. Po prejetem obvestilu o pojavu osebe, ki je na bencinskem servisu izvršila sumljive transakcije z bančnimi karticami, so policisti novogoriške policijske postaje na podlagi opisa neznanca v Šempetru pri Gorici izvedli postopek s 33-letnim državljanom Srbije, mu odvzeli prostost ter ga privedli na policijsko postajo.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je moški na dveh ajdovskih bencinskih servisih uspešno izvršil tri transakcije z bančnimi karticami in z njihovo pomočjo opravil nakup letnih vinjet za osebna vozila v višini več tisoč evrov. Kasneje je bilo ugotovljeno, da so bančne kartice ponarejene.

Dejanje je nato z drugimi bančnimi karticami nameraval ponoviti še na bencinskem servisu na območju Šempetra pri Gorici, ko je ponovno želel kupiti večje število vinjet, vendar so bile transakcije neuspešne. Zaposleni na bencinskem servisu so takoj po odhodu neznanca obvestili policiste, ki so moškega izsledili in mu v skladu s pooblastili odvzeli prostost. V postopku so mu policisti zasegli ponarejene bančne kartice ter ponarejen osebni dokument, s katerimi je dokazoval "lastništvo" bančnih kartic.

STA


Najbolj brano