Spregledal rdečo luč in trčil v pešakinjo

V Novi Gorici je v torek popoldne voznik z osebnim avtomobilom zapeljal pri rdeči luči v križišče in na prehodu za pešce zbil starejšo pešakinjo. Ta se je v nesreči huje poškodovala. Huje pa se je poškodoval tudi Koprčan, v katerega je na območju Luke Koper v torek trčil viličar.

Na cesti med Sežano in Lokvijo je avto  zaneslo na travnato brežino, kjer je z bočnim delom zadel v drevo. Foto: Zgrs Sežana
Na cesti med Sežano in Lokvijo je avto zaneslo na travnato brežino, kjer je z bočnim delom zadel v drevo. Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Novogoriški policisti pozivajo morebitne očividce nesreče, ki se je zgodila v torek okoli 17.55 v Erjavčevi ulici v Novi Gorici, da jim z informacijami pomagajo pri razjasnitvi okoliščin nesreče. 40-letni voznik se je z avtom peljal proti Kidričevi ulici, na semaforju je spregledal rdečo luč na semaforju in s prednjim delom avta trčil v 75-letno pešakinjo, ki je takrat pravilno prečkala prehod za pešce. Vrglo jo je na pokrov motorja, nato pa odbilo naprej na cesto, kjer je hudo poškodovana obležala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Voznika pa čaka kazenska ovadba.

Včeraj zjutraj so operaterji na koprskem OKC-ju dobili več klicev voznikov, ki so na avtocesti med Senožečami in Razdrtim (v smeri proti Ljubljani) opazili avto, ki je vozil vzvratno proti Kozini. Voznika niso izsledili, očitno je avtocesto zapustil, preden bi se zgodilo kaj hujšega.

V torek popoldne se je predvidoma huje poškodoval tudi 30-letnik iz Kopra. Vanj je na območju koprskega pristanišča med vzvratno vožnjo z viličarjem trčil 48-letni voznik, prav tako doma iz Kopra.

Včeraj popoldne se je nesreča zgodila na avtocesti od razcepa Gabrk proti Senožečah. Voznik je z avtom zapeljal na odbojno ograjo, avto pa se je nato prevrnil. V nesreči sta se poškodovala voznik in njegova sopotnica, reševalci so oba odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

V sredo sta se nesreči zgodili tudi v okolici Lokve in Lipice. Nekaj minut pred 15. uro je voznica, italijanska državljanka, trčila v drevo v lipiškem drevoredu. Poškodovano voznico so oskrbeli sežanski reševalci in jo odpeljali na zdravljenje v tržaško bolnišnico. Slabo uro zatem je počilo še na cesti med Sežano in Lokvijo. Avto je zaneslo s ceste, kjer je trčil v drevo. V obeh primerih so poleg reševalcev in policistov posredovali tudi sežanski poklicni gasilci, ki so zavarovali prizorišči nesreč, odklopili akumulatorja in pomagali pri odstranjevanju posledic nesreče.

SP


Najbolj brano