Spregledal rdečo luč?

Včeraj se je na severnem Primorskem nadaljevala serija prometnih nesreč. Popoldne se je zgodila nesreča v križišču v Kromberku. Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da se je v nesreči, ki je v torek popoldne za tri ure zaprla hitro cesto med Ajdovščino in Vipavo, huje poškodoval voznik kombija, ki je nesrečo povzročil.

Včeraj popoldne je močno počilo v semaforiziranem križišču 
v Kromberku.  Foto: Leo Caharija
Včeraj popoldne je močno počilo v semaforiziranem križišču v Kromberku.  Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Včeraj popoldne, okoli 14.45, je močno počilo v semaforiziranem križišču v Kromberku. Nesrečo je povzročil 44-letni voznik avtomobila, ki je v križišče zapeljal kljub rdeči luči na semaforju. V nesreči se je poškodoval, teža poškodb včeraj popoldne še ni bila znana. Novogoriški reševalci so poškodovanega s tehničnim posegom rešili iz avtomobila. Voznik drugega avtomobila se v nesreči ni poškodoval.

Z novogoriške policijske uprave so včeraj sporočili še nekaj podrobnosti o hudi nesreči, ki je v torek popoldne ohromila promet na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo. Najprej je 51-letni voznik avtomobila, ki je peljal proti Vipavi, zapeljal levo s ceste in oplazil varnostno ograjo, nato pa se z avtom prevrnil na bok. 51-letnik se je v nesreči predvidoma laže poškodoval. Kmalu zatem pa se je zgodila še ena druga nesreča. 37-letni voznik kombija je najprej zadel 43-letnega delavca Darsa, ki je odstranjeval posledice nesreče, nato pa trčil še v zadnji del Darsovega tovornega vozila, s katerim so zavarovali kraj nesreče.

Darsov tovornjak je nato odbilo še v policijsko vozilo, ki je bilo ustavljeno pred njim. Delavca Darsa je odbilo na vozišče, kjer je obležal, predvidoma z lažjimi poškodbami. Huje pa se je poškodoval 37-letni voznik kombija, ki je ostal ukleščen v vozilu. Reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, cesta pa je bila za ves promet zaprta skoraj do 16.45. Policisti bodo proti povzročitelju ukrepali, ko bodo znani podatki o teži poškodb vseh udeleženih v nesreči.

V torek, nekaj minut po 23. uri, se je nesreča zgodila med Rožno Dolino in Ajševico, v križišču za Staro Goro. 49-letni voznik je z avtom peljal iz Stare Gore in se vključeval na glavno cesto. Pri znaku stop je sicer ustavil, nato pa zapeljal na prednostno cesto, takrat se je z osebnim avtomobilom iz Rožne Doline pripeljala voznica. Vozili sta trčili, voznica se je v nesreči predvidoma laže poškodovala.

V torek popoldne se je manjša nesreča zgodila tudi v bližini Stropnika. 48-letni voznik je z avtom trčil v vozilo, s katerim se je pred njim peljala 26-letna voznica. Tudi ona se je laže poškodovala, reševalci so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

SP


Najbolj brano