Spor zaradi različne narodne pripadnosti, eden obležal v mlaki krvi

Kaže, da sta se pakistanski in afganistanski državljan v torek zvečer pri tržaški železniški postaji sprla samo zaradi različne narodne pripadnosti; eden je naposled obležal v mlaki krvi, drugi pa je nemudoma zbežal, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Na tržaški kversturi je vodja mobilnega oddelka tržaške policije Marco Calì novinarjem obnovil torkov napad. V Ulici Flavio Gioia, kjer je manjše parkirišče tik ob železniški postaji, je v torek zvečer, okrog 19. ure 22-letni afganistanski državljan Saeed Khan zabodel pakistanskega sovrstnika. Tržaška železniška policija, ki je kot prva prihitela na kraj nesreče, je takoj zaslišala nekaj očividcev, prijateljev ranjenca, prav tako pakistanskih državljanov. Na podlagi njihovih pričevanj, so dokaj hitro ugotovili istovetnost napadalca in ga okrog polnoči zasačili v Ulici Ginnastica v bližini hotela Brioni. Ugotovili so namreč, da gre za prosilca za azil, ki je v okviru mestnih humanitarnih struktur nastanjen v omenjenem hotelu. Nosil je še vedno iste obleke, le orožja - se pravi noža ali nekaj nožu podobnega - se je znebil, dodaja Primorski dnevnik

Medtem so ranjenega pakistanskega državljana odpeljali v katinarsko bolnišnico, kjer so ga nemudoma operirali; napadalec mu je namreč globoko potisnil nož v želodec, vendar kaže, da ni v smrtni nevarnosti. Khana so odvedli v koronejski zapor, kjer ga dolžijo poskusa umora.

Spletno uredništvo


Najbolj brano