Spolni napadalec z virusom HIV?

Na Štajerskem močno odmeva novica, da je 38-letni Mariborčan, osumljen spolnega napada na otroka, HIV pozitiven. Po poročanju Večera naj bi osumljeni spolno zlorabil 14-letnega dečka.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR, LJUBLJANA > Primer preiskujejo ljubljanski kriminalisti, a na ljubljanski policijski upravi so zelo skopi z informacijami. Za medije so potrdili le, da obravnavajo primer kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. Po poročanju Večera so ljubljanski kriminalisti pred dnevi opravili hišno preiskavo pri 38-letnemu Mariborčanu. Sumijo ga spolnega napada na dečka, mlajšega od 15 let. Ob spolnem napadu, ki naj bi se zgodil na območju Ljubljane, naj bi bil deček star 14 let. Ker ni bilo pripornih razlogov, je osumljeni po končanem postopku lahko odkorakal na prostost.

Kriminalisti pa nadaljujejo z delom. Najbolj pa je šokantna novica, da so po neuradnih podatkih med hišno preiskavo pri osumljenemu našli zdravniški izvid, iz katerega je razvidno, da je osumljeni HIV pozitiven. Preiskovalcem je Mariborčan menda povedal, da je za to izvedel po naključju, ob krvodajalski akciji v bolnišnici, kjer so mu pojasnili, da ni primeren darovalec. Za okoliščine kaznivega dejanja je tako pomemben tudi datum, kdaj je osumljeni izvedel za to diagnozo oziroma ali je bil okužen že ob napadu na dečka. NR


Najbolj brano