Spodrsnilo ji je na skali

Danes ob 9.14 je bila policija obveščena, da se je zaradi padca po strmem skalnatem terenu ob desnem bregu Učje blizu naselja Žaga poškodovala 74-letna ženska. Policisti so ugotovili, da je skupaj z drugo žensko hodila po stezi ob desnem bregu struge reke Učje proti soteski Učje. Ko je prišla do strmega skalnatega terena nad vodotokom Učje, ji je na skali spodrsnilo in padla je po strmini, približno sedem metrov globoko.

Soteska Učje. Foto: Leo Caharija
Soteska Učje. Foto: Leo Caharija

NOGA GORICA > Ženska se je ob padcu poškodovala. Na kraju nesreče so posredovali tudi pripadniki GRS Bovec, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri zdravniški oskrbi ponesrečenke na kraju. Pripadniki GRS Bovec so jo nato iz kanjona prenesli na travnik, tam pa so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo v zvezi z omenjenim dogodkom s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz hiše odnesel zlatnino

Danes je bila policija obveščena, da je neznanec v času odsotnosti stanovalcev vlomil v eno od stanovanjskih hiš v Dobrovem. Nepridiprav je vlomil in pregledal notranje prostore ter ukradel zlatnino. Policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Sumljivi zeleni delci

Včeraj ponoči so policisti v Novi Gorici imeli v postopku 26-letnega moškega in mu v postopku zasegli manjšo količino zelene posušene rastline, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo posušeno rastlino so policisti posredovali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometna nesreča v Dornberku

Včeraj ob 9.28 je bila policija obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila blizu naselja Dornberk in v kateri se je poškodoval voznik motornega kolesa. Ugotovili so, da je 57-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Dornberka proti Prvačini. Ko je nameraval zaviti na dvorišče ene od tamkajšnjih hiš, je zadel 37-letnega motorista, državljana Češke, ki je peljal naravnost. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da voznik avtomobila pri zavijanja desno ni nakazal spremembe smeri vožnje z utripalkami na vozilu. Kasneje so predvidoma lažje poškodovanega češkega motorista na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Policisti so 57-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Doblarju

Včeraj ob 12.54 je bila policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Doblar, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 46-letni voznik avtomobila (v njegovem vozilu je bil tudi mladoletni sopotnik) vozil iz smeri Ročinja proti Doblarju. V ostrem ovinku ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na levo stran vozišča in čelno je trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je iz smeri Podsela peljala 18-letna voznica osebnega vozila (v njenem vozilu so bili še štirje sopotniki). V prometni nesreči se je lažje poškodoval mladoletni sopotnik v osebnem avtomobilu 46-letnega voznika. Zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa so policisti 46-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog. Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in novogoriški poklicni gasilci.

Vozilo se je prevrnilo na streho

V soboto ob 7.45 je bila policija obveščena o prometni nesreči na hitri cesti Vipava-Ajdovščina, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 21-letni voznik avtomobila peljal po hitri cesti iz smeri Vipave proti Ajdovščini in med vožnjo zapeljal desno, kjer je z vozilom trčil v varnostno ograjo, od tam pa ga je odbilo, tako da se je osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo je na prehitevalnem pasu. Na kraju prometne nesreče so lažje poškodovanemu vozniku prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Ajdovščina. Reševalcem in policistom so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policisti so 21-letnemu vozniku zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Motorist se je lažje poškodoval

V soboto ob 16. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na Tolminskem (blizu naselja Bača pri Modreju), v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 45-letni motorist, državljan Italije, med vožnjo iz smeri Mosta na Soči proti vasi Bača pri Modreju zaradi neprilagojene hitrosti v levem nepreglednem ovinku z motornim kolesom zdrsnil in padel po vozišču. Pri tem se je lažje poškodoval. Policisti so mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin. Zaradi kršitve prometne zakonodaje mu je bila izrečena globa.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj ob 9.29 so novogoriški policisti v Volčji Dragi ustavili 53-letnega voznika avtomobila in v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je potekla registracija vozilu. Poleg tega so bile ugotovljene tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov. Policisti so mu v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu osebno vozilo zasegli, zaradi kršitev prometne zakonodaje bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano