Soseda zalotila in pregnala vlomilca

Koprčanka je včeraj policiste obvestila, da so neznanci skušali vlomiti v hišo. Ob 11.30 uri sta neznanca, stara med 25 in 30 let, prišla do zadnje strani vrstne hiše in z orodjem poskušala odpreti drsna vrata. Pri tem jih je zalotila soseda, tako da sta od dejanja odstopila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

PRIMORSKA > Koprski policisti so včeraj popoldne na bencinskem servisu na Šmarski cesti ustavili 45-letnega voznika kombiniranega vozila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Iz stanovanja ukradli zlat nakit

V Portorožu je nekdo vlomil v pritlično stanovanje, od koder je ukradel zlat nakit. Lastnica je oškodovana za približno 1000 evrov.

19-letnik pijan vozil skuter, sopotnik poškodovan

Ob 5.50 uri so koprske policiste obvestili, da je v podvozu pri policijski postaji prometna nesreča. Udeležena sta bila voznik in sopotnik na skuterju piaggio zip 25. Sopotnik se je pri padcu laže poškodoval. 19-letnega voznika iz okolice Kopra so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zapeljal skozi rdečo

Včeraj ob 14.44 se je zgodila prometna nesreča v semaforiziranem križišču v Kromberku pri Novi Gorici. 44-letni voznik osebnega avtomobila je vozil naravnost (po Industrijski cesti proti Damberju). V križišču z regionalno cesto ni ustavil vozila, ko je na semaforju gorela rdeča luč. V križišče je zapeljal v trenutku, ko je iz smeri Ajševice proti Novi Gorici pravilno pri zeleni luči pripeljal 50-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je s prednjim delom vozila trčil v desni bok vozila, ki ga je vozil 44-letnik in ga prevrnil na bok. Povzročitelj prometne nesreče se je laže poškodoval, iz vozila so ga s tehničnim posegom rešili novogoriški poklicni gasilci. Oskrbeli so ga novogoriški reševalci in ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so 44-letnemu vozniku zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Vlomili v stanovanjsko hišo

Včeraj pozno popoldne so policiste obvestili o vlomu v eno od stanovanjskih hiš v okolici Mosta na Soči. Neznani storilec je pred kratkim z neznanim predmetom vlomil skozi okno ter vstopil v notranjost objekta. Po prvih ugotovitvah si je nepridiprav prilastil nakit.

Z avtom trčil v kolesarja

Danes ob 8.20 so policiste obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med Ajdovščino in Colom. 48-letni kolesar je vozil iz smeri Ajdovščine proti Colu. V levem nepreglednem ovinku ga je dohitel 46-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v zadnji del kolesa. Kolesar se je huje poškodoval (sum poškodbe hrbtenice in kolkov) in so ga ajdovski reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč na kraju so nudili tudi tamkajšnji gasilci. O nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in novogoriško okrožno državno tožilstvo. Glede na zbrana obvestila in ugotovljene dejstva ter težo poškodb bodo policisti zoper voznika osebnega vozila ustrezno ukrepali.


Najbolj brano