Sodišče zavrnilo Bavčarjevo prošnjo

Nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju, ki bi se v petek moral zglasiti na prestajanje zaporne kazni na Dobu, je ljubljansko okrožno sodišče prošnjo za odlog prestajanje kazni zavrnilo. Bavčar se je zato že pritožil na Višje sodišče v Ljubljani. Nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot pa sklepa še ni prejel.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Tiskovna predstavnica ljubljanskega okrožnega sodišča Mateja Jazbec je potrdila, da Šrotove vročilnice še nimajo, zato javnosti ne more razkriti odločitve sodišča glede prestajanja zaporne kazni na Dobu.

Šrot je izrazil upanje, da bo njegovi prošnji ugodeno, saj jo je podkrepil s številnimi argumenti, v nasprotnem pa se bo pritožil na višje sodišče. Do pravnomočnosti sklepa mu tako ne bo treba v zapor.

Okrožno sodišče v Ljubljani je Bavčarja, ki naj bi za odlog zaprosil iz zdravstvenih razlogov, lani obsodilo na sedem let zapora za kaznivi dejanji napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja.

Šrot, ki je bil za kaznivo dejanje zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti obsojen na pet let in 10 mesecev zaporne kazni, pa naj bi za odlog zaprosil, ker je kot prokurist nedavno prevzel vodenje družbe Novi tednik&Radio Celje. Podjetje pa je do poletja vodil njegov brat, ki pa je hudo zbolel.

O zavrnjenem zahtevku je danes poročal časnik Večer, ki še poroča, da bi se ta teden, v sredo, na prestajanje dosojene kazni iz zadeve Čista lopata moral zglasiti tudi nekdanji predsednik uprave SCT Ivan Zidar. Sodišče je pred letom dni Zidarju odobrilo enoletni odlog prestajanja kazni, sedaj pa odredilo izvedenstvo medicinske stroke zaradi ugotavljanja, ali je zaradi zatrjevanega zdravstvenega stanja sposoben prestajati zaporno kazen.

STA


Najbolj brano