Sodišče preiskuje posilstvo

Koprsko okrožno sodišče je pred časom uvedlo preiskavo zaradi suma, da sta reševalca iz vode junija lani na portoroški plaži posilila pijano 17-letnico. Obdolženca, 31-letnika iz Maribora in 28-letnega domačina, ki ju je sodišče zaslišalo dva dni po dogodku, najverjetneje čaka obtožba in sojenje.

Koprsko okrožno sodišče je pred časom uvedlo preiskavo 
zaradi suma, da sta reševalca iz vode junija lani na portoroški 
plaži posilila pijano 17-letnico. Foto: Saso Domijan/Fb Mondial Travel
Koprsko okrožno sodišče je pred časom uvedlo preiskavo zaradi suma, da sta reševalca iz vode junija lani na portoroški plaži posilila pijano 17-letnico. Foto: Saso Domijan/Fb Mondial Travel

KOPER > Preiskava zaradi domnevnega posilstva pijane najstnice na vrhuncu zabave na portoroški plaži sredi lanskega junija je že od sredine novembra v polnem teku. Tako nam je pred dnevi potrdil podpredsednik koprskega okrožnega sodišča Peter Baša in pojasnil, da je tožilstvo zahtevalo preiskavo prve dni novembra, teden dni kasneje pa jo je sodišče tudi uvedlo.

Očitno ni bilo nobenega dvoma, da se je dogodek res zgodil, kaj bo pokazala preiskava, pa bo znano po koncu preiskovalnih dejanj. Osumljenca za posilstvo, 31-letnika iz Maribora in 28-letnega domačina iz ene od istrskih občin, je preiskovalna sodnica zaslišala že dva dni po dogodku. V preiskavi bo sodnica poleg najstnice verjetno zaslišala tudi druge priče.

Posilstvo naj bi se zgodilo sredi zabave Mondial beach party, ki jo je ljubljansko podjetje Mondial priredilo na plaži pod hotelom Metropol sredi lanskega junija. Vzdušje na prireditvi naj bi še dodatno razgrele velike količine alkohola, zaradi katerega naj bi 17-letno dekle iz notranjosti države izgubilo razsodnost in se očitno zapletlo v pogovor z najmanj dvema moškima. Ta naj bi jo nato prepričala, da je odšla z njima v prostore na plaži, kjer naj bi z njo oba spolno občevala.

Čez nekaj časa naj bi najstnica prišla k sebi, našla prijateljico, s katero je tudi prišla na prireditev, in ji objokana zaupala, da sta jo dva moška posilila. Dogodek sta prijavili policiji. Po dekletovih informacijah so policisti kmalu odkrili osumljenca, jima vzeli prostost in ju odpeljali v pridržanje. Sprva naj bi bilo menda osumljenih več oseb, kasneje pa so policisti pridržali dve. Po naših informacijah gre za reševalca iz vode. Dekle so takoj po prijavi odpeljali na zdravniški pregled, z osumljencema pa so se pogovorili in ju pridržali dva dni. Nato ju je zaslišala preiskovalna sodnica in ju izpustila na prostost.

Incident je bil kaplja čez rob potrpljenja domačinov, gostincev in trgovcev. Vsi so se zgražali nad tem, da je ljubljansko podjetje sploh dobilo dovoljenje občine in piranskega Okolja. Proti tovrstnim prireditvam s popivanjem, izgredi, pretepi in drugimi nasilnimi dejanji je javno protestiralo tudi društvo Sončna Riviera, ki združuje 50 portoroških gostincev in trgovcev. Da je bila prireditev v središču Portoroža napaka, so priznali tudi na piranski občini, iz Okolja pa so po dogodku sporočili, da podjetju Mondial ne bodo dali več soglasja za tovrstne zabave. DANIJEL CEK


Najbolj brano