Smučarka se je huje poškodovala

Danes ob 11.30 so bili idrijski policisti obveščeni o nesreči smučarke na smučišču Cerkno. Ugotovljeno je bilo, da se je pri smučanju na progi Dolina poškodovala 43-letna smučarka, ki se je zaradi padca predvidoma huje poškodovala (sum zloma stegnenice). Poškodovano smučarko so kasneje zdravniško oskrbeli reševalci ZD Idrija in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Smušišče Cerkno Foto: Saša Dragoš
Smušišče Cerkno Foto: Saša Dragoš

PRIMROSKA > Včeraj so policisti na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini in o tem obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev 40-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Reševali poškodovano osebo

Danes ob 13.45 so med Gočami in Spodnjo Branico reševali poškodovano osebo pod voziščem. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Nizozemec trčil v drevo

Včeraj ob 20.35 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti od naselja Log pod Mangartom-Strmec, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. S strani prijavitelja je bilo omenjeno vozilo znamke volvo opaženo nekaj metrov pod voziščem izven naselja Strmec. Bovški policisti so na kraju med drugim ugotovili, da je 55-letni nizozemski voznik avtomobila peljal iz smeri Predela proti Bovcu in približno 1,5 kilometra naprej od naselja Strmec zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na neutrjeno bankino ter nato izven vozišča, kjer se je po približno dvajsetih metrih ustavil oziroma trčil v obcestno drevo pod cesto. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilu, nizozemski voznik (po sedanjih ugotovitvah je bil v vozilu sam) se na srečo ni poškodoval.

Na kraju prometne nesreče so bili s strani pristojne službe napoteni tudi bovški gasilci, vendar omenjenega voznika ob njihovem prihodu na kraju prometne nesreče ni bilo, saj je po nesreči odšel do bližnje vasi (Log pod Mangartom). Kasneje je tujega voznika na kraj prometne nesreče pripeljal domačin. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Kromberku

Včeraj ob 14.50 je bila policija obveščena o prometni nesreči z materialno škodo v križišču v Kromberku pri Novi Gorici. 37-etni voznik avtomobila je peljal iz smeri Kromberka proti Ajševici. V nasprotni smeri je v medtem pripeljala 36-letna voznica avtomobila, ki je v križišču zavijala levo in pri tem ni upoštevala pravil prednosti, zaradi česar je prišlo do trčenja med vozili. Na srečo se nihče od udeležencev prometne nesreče ni poškodoval. Policisti so 36-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Otroku zasegli 107 petard

Včeraj so policisti so v Idriji našli in zasegli 107 pirotehničnih izdelkov. Omenjene pirotehnične izdelke je imela v posesti mlajša oseba. Idrijski policisti so o tem obvestili tudi njene starše.

Vlomili v hišo

Včeraj je bila policija obveščena o vlomu v eno od stanovanjskih hiš na območju Branika. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec pred kratkim prišel do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in s pomočjo predmeta vlomil skozi stranska vrata, pri tem pa na vratih razbil steklo. V prostore stanovanjskega objekta ni vstopil oziroma. Po storjenem kaznivem dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Goriva ni plačal

Včeraj zvečer so bili novogoriški policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu na hitri cesti v Šempasu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik avtomobila nekaj minut po 19. uri v vozilo natočil za 30 evrov dizelskega goriva in nato s kraja odpeljal, ne da bi poravnal računa za natočeno gorivo. Novogoriški policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z omenjeno tatvino goriva ustrezno ukrepali.

Iz kleti ukradel alkohol

Včeraj so idrijske policiste obvestili o vlomu v klet stanovanjskega bloka v Cerknem. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec pred kratkim vlomil in iz notranjosti kleti ukradel tri steklenice žganih pijač. S tem protipravnim ravnanjem je storilec povzročil za približno 60 evrov škode. Ker je oškodovanec odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo policisti podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano