Smreka zadela javor, javor zadel brest, nato pa še delavca

Pri delu v gozdu se je danes dopoldne na Gamsovem griču na območju Čekovnika v okolici Idrije poškodoval 44-letni moški, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

IDRIJA > Moški je v gozdu opravljal dela za gozdno podjetje. Z motorno žago je sam podiral smreko v strmi hribini. Ko je smreka padala, je zadela javor, ki pa je bil trhel. Javor se je odlomil pri tleh in padel v smeri moškega. Pri tem pa je javor zadel brest, od katerega se je javor odbil in nato zadel in poškodoval 44-letnega delavca. Poškodovana ima rebra in medenico.

S kraja je poškodovanega 44-letnika odpeljal sodelavec (v tem času je delal v bližini) v Zdravstveni dom Idrija, kjer so poškodovanemu nudili ustrezno zdravniško oskrbo in ga nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V zvezi z delovno nesrečo je bila obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim dogodkom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano