Smiljič ostaja v hišnem priporu

Zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Ljubljani je zavrnil predlog specializiranega državnega tožilstva za odreditev pripora zoper osumljenega v korupcijski aferi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani Uroša Smiljiča. Zoper osumljenega je torej odrejen in potrjen hišni pripor, so danes sporočili iz okrožnega sodišča v Ljubljani.

Preiskava je potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem 
inštitutu.

 Foto: STA
Preiskava je potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu.  Foto: STA

LJUBLJANA > Preiskovalna sodnica je hišni pripor zoper Uroša Smiljiča odredila v petek po končanem zaslišanju in na podlagi zbranih okoliščin. Specializirano državno tožilstvo je zanj predlagalo pripor iz koluzijske nevarnosti in zaradi ponovitvene nevarnosti, a je zunajobravnavni senat sodišča oba predloga zavrnil.

Smiljič, zaposlen v UKC Ljubljana, je bil pridržan v torek v kriminalističnih preiskavah, povezanih z domnevnim preskakovanjem čakalnih vrst v zdravstvu oz. zaradi sumov storitve večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj. Med drugim je preiskava potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu.

Policija je v sredo sporočila, da so storitve omenjenih kaznivih dejanj osumljeni dve pravni osebi in 14 fizičnih, v petek pa so pojasnili še, da v tej številki niso zajeti policisti, prav tako osumljeni storitve nekaterih kaznivih dejanj.

Policisti aktivnosti v tem predkazenskem postopku izvajajo od sredine leta 2015, v začetku letošnjega leta pa je bila podana tudi prijava. Skladno z zakonom o kazenskem postopku so v predkazenskem postopku kriminalisti zbirali obvestila, dokazne predmete in listine, dokaze pa so zbirali tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi.

STA


Najbolj brano