Slovenski vojaki z ameriškimi kolegi že tretjič na skupnem usposabljanju

Slovenski vojaki z ameriškimi kolegi v Postojni že tretjič začenjajo skupno usposabljanje, ki je namenjeno izmenjavi znanja in izkušenj med vojskama ter souporabi zmogljivosti in vojaške infrastrukture, so sporočili z obrambnega ministrstva. Na usposabljanju bo sodelovalo približno 110 vojakov z vsake strani. Povečan bo tudi promet vojaških vozil.

Slovenski vojaki z ameriškimi kolegi v Postojni  začenjajo skupno usposabljanje, namenjeno izmenjavi znanja in izkušenj med vojskama ter souporabi zmogljivosti in vojaške infrastrukture Foto: Danijel Cek
Slovenski vojaki z ameriškimi kolegi v Postojni začenjajo skupno usposabljanje, namenjeno izmenjavi znanja in izkušenj med vojskama ter souporabi zmogljivosti in vojaške infrastrukture Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Skupno usposabljanje 1. brigade Slovenske vojske in 173. zračno-desantne brigade kopenske vojske ZDA Rock Proof 3 bo izvedeno v dveh delih. Prvi del se začenja danes in bo trajal do petka, drugi del usposabljanja pa bodo vojaki izvedli med 1. in 4. decembrom.

Na ministrstvu za obrambo so zapisali, da 10. pehotni polk tako nadaljuje dobro prakso koriščenja zmogljivosti zavezništva, ki jih Slovenska vojska nima, v mednarodnih operacijah in na misijah pa se slovenski vojaki z njimi nenehno srečujejo.

Gre za že tretje skupno usposabljanje slovenskih in ameriških vojakov. Uspešno so že izvedli skupno streljanje z mitraljezi, vpetimi na kolesna oklepna vozila ter terensko usposabljanje na postojnskem vadišču.

Zaradi premikov bojnih vozil bo danes na relaciji mejni prehod Fernetiči-Vojašnica barona Andreja Čehovina Postojna povečan promet vojaških vozil ameriške vojske. Dopoldne pričakujejo premik 22 in popoldne osmih bojnih vozil.

Do srede bo povečan vojaški promet tudi na relaciji Vojašnica barona Andreja Čehovina Postojna-Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna ter na vadišču. Premiki kolon bodo potekali v spremstvu vojaške policije.

STA


Najbolj brano