Slovenski in hrvaški učitelji smučanja ilegalno delali v Italiji

Italijanski karabinjerji so ob koncu smučarske sezone na smučiščih v Kronplatzu in Brunicu odkrili dvanajst slovenskih in hrvaških učiteljev smučanja, ki niso imeli ustreznih delovnih dovoljenj, zaradi česar so jih kazensko ovadili. Grozi jim po 18 mesecev zapora in do 20.000 evrov kazni zaradi dela na črno.

Fotografija je simbolična. Foto: Saša Dragoš
Fotografija je simbolična. Foto: Saša Dragoš

ZAGREB > Čeprav so učitelji imeli vsa uradna slovenska in hrvaška dokazila, da lahko opravljajo svoj poklic, niso imeli južnotirolskih delovnih dovoljenj, poroča danes Novi list.

Karabinjerji so v sodelovanju s turističnim uradom v Bolzanu predvsem preverjali varnost smučarjev na Kronplatzu in Brunicu. Ob tem so preverili še dokumente vseh učiteljev smučanja, med katerimi so bili tudi slovenski in hrvaški državljani.

V ovadbi so zapisali, da učitelji iz Slovenije in Hrvaške niso oklevali, da bi brez delovnega dovoljenja vodili skupine smučarjev, v katerih so bili tudi otroci. Na ta način so kršili lokalni zakon, ki za nedovoljeno opravljanje dela predvideva kazen v višini 18 mesecev zapora ter dodatno denarno kazen do 20.000 evrov, poroča reški časnik.

STA


Najbolj brano