Slovenska tekmovalka v sambu zaradi posilstva prijavila trenerja

Petindvajsetletna slovenska športnica v borilni veščini sambo je na Cipru zaradi posilstva prijavila svojega 60-letnega trenerja, so v ponedeljek poročali ciprski spletni mediji. Športnica je bila skupaj s še eno tekmovalko in trenerjem na Cipru, kjer je bilo v Nikoziji svetovno univerzitetno prvenstvo v sambu. Dogodek naj bi se pripetil v hotelu.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

LJUBLJANA, LARNAKA > Kot je v današnji izdaji poročal Dnevnik, naj bi se incident pripetil, ko se je 25-letnica vrnila v hotel, ker je izgubila ključ svoje sobe, je noč preživela v trenerjevi. Po podatkih Dnevnika naj bi šlo za podpredsednika Sambo zveze Slovenije.

Tekmovalka je posilstvo prijavila ciprski policiji. "Za zdaj gre zgolj za prijavo, preiskava še poteka, zato ne moremo dati prav nobenih dodatnih informacij," so za časnik zatrdili na policijski postaji Oroklini pri Larnaki. "Ciprski organi o dogodku niso obvestili niti ministrstva za zunanje zadeve niti pristojnega slovenskega veleposlaništva v Atenah. Prav tako se zaradi zaščite interesov na veleposlaništvo v Atenah ali na konzularno službo zunanjega ministrstva s tem v zvezi ni obrnil noben posameznik," so ob tem sporočili s slovenskega ministrstva za zunanje zadeve.

STA


Najbolj brano