Slovenec tihotapil 26.000 litrov dizla

Finančni stražniki iz Milj so konec tedna razkrili primer tihotapljenja dizelskega goriva, v katerega je bil vpleten slovenski državljan. Prevažal je 26.000 litrov dizla.

Finančni stražniki so tovornjak, s katerim je Slovenec prevažal dizelsko gorivo, zasegli.
Finančni stražniki so tovornjak, s katerim je Slovenec prevažal dizelsko gorivo, zasegli. 

ŠKOFIJE >Kmalu zatem, ko je prek nekdanjega mejnega prehoda Škofije s tovornjakom iz Slovenije zapeljal v Italijo, so voznika pred dnevi ustavili finančni stražniki iz Milj. Med pregledom tovora in dokumentacije se nekaj ni ujemalo. Voznik naj bi prevažal 26.000 litrov mazalnega olja, vendar se je izkazalo, da je v 1000-litrskih posodah dizelsko gorivo. Finančni stražniki so ga zasegli, prav tako tovornjak, voznika, slovenskega državljana, pa prijavili zaradi domnevne utaje dajatev.

V zadnjih letih so sicer večkrat odkrili podobne primere tihotapljenja, ki je lahko pri velikih količinah zaradi razlike v ceni zelo donosen posel. V nekaterih primerih naj bi gorivo prihajalo celo iz vzhodnoevropskih držav, seveda mimo uradnih izvozno-uvoznih poslov.

Tako so samo v zadnjih treh mesecih zasegli 184.000 litrov dizelskega goriva, zasegli sedem vozil in prijavili devet osumljencev, ki naj bi se ukvarjali s prepovedanimi posli. SK


Najbolj brano