Slovenec obtožen tihotapljenja kokaina

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je na sodišču v Osijeku vložil obtožnico proti trem hrvaškim državljanom ter po enemu državljanu Slovenije in Srbije zaradi tihotapljenja kokaina iz Južne Amerike in Afrike. Peterica naj bi delovala tudi v Sloveniji, navaja Uskok na svoji spletni strani.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

ZAGREB > Tožilstvo prvoobtoženega, 30-letnega Hrvata bremeni, da je med junijem 2012 in novembrom lani organiziral skupino sodelavcev za tihotapljenje in prodajo kokaina. V skupini je bil tudi 48-letni Slovenec.

Nameravali so redno nabavljati večje količine prepovedanih drog v Južni Ameriki in Afriki ter jih prepeljati v Evropo in prodati. Po navedbah tožilstva se je prvoobtoženi z več neznanimi osebami dogovarjal o ladijskih pošiljkah s po približno 50 kilogramov kokaina.

Moškega bremenijo, da je večkrat sam ali s sodelavci potoval v Kolumbijo, Slovenijo, na Nizozemsko in v druge države zaradi prodaje kokaina in nakazovanja denarja, ki so ga zbirali za plačilo mamil. Ostala četverica naj bi tudi iskala tihotapce in jih usposabljala za prevoz drog na Hrvaško in v druge evropske države.

STA


Najbolj brano