Slovenec naj bi dostavil 10,5 kilograma konoplje

V preiskavi, povezani s tihotapljenjem in preprodajo droge, se je znašlo 27 osumljenih, 26 je hrvaških državljanov, eden pa slovenski. Včeraj in v sredo so jih policisti vodili na zaslišanja k preiskovalnemu sodniku reškega županijskega sodišča. Tožilstvo je zoper 12 osumljenih predlagalo pripor.

Privedbe na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku reškega 
županijskega sodišča so se v sredo in včeraj kar vrstile.
Privedbe na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku reškega županijskega sodišča so se v sredo in včeraj kar vrstile. 

REKA, ZAGREB > Med kriminalistično preiskavo, ki so jo vodili kriminalisti primorsko-goranske policijske uprave in posebne skupine kriminalistov so zasegli približno 19 kilogramov konoplje, pol kilograma amfetamina in manjše količine drugih drog. Preiskavo je usmerjal Uskok (tožilski urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu).

V kriminalistični preiskavi je končalo 26 hrvaških državljanov, starih od 18 do 58 let, pa tudi 36-letni Slovenec. Večina osumljencev je z reškega in opatijskega območja. Delovali naj bi kot kriminalna združba, ki je sicer v treh skupinah nabavljala in preprodajala drogo. To naj bi počeli od aprila letos do prijetja v minulih dneh. Na zagrebškem in reškem območju naj bi oskrbovali približno sto odvisnikov.

Uskok je preiskavo uvedel zoper 24 osumljencev, med katerimi je tudi slovenski državljan. Nekateri od teh naj bi na Reki in v okolici pa tudi v Sloveniji kupovali in prodajali drogo. Preprodali naj bi najmanj 13 kilogramov konoplje. Domnevna organizatorja poslov, stara 31 in 32 let, sta na Reki nabavila svetilke, ventilatorje in drugo opremo za gojenje konoplje, pa tudi semena.

Od oktobra do decembra naj bi štirje od osumljenih na Reki in v Zagrebu preprodali večjo količino konoplje. Eden od osumljenih naj bi v Zagrebu od slovenskega državljana prevzel 10,5 kilograma droge in plačal 3900 evrov za kilogram, jo predal drugemu osumljencu, ki jo je nato prodal po 5900 evrov za kilogram.

Poleg tega naj bi eden od osumljenih na Reki in v Zagrebu organiziral skupino, ki naj bi preprodajala kokain in amfetamin. Po prevzemu droge naj bi to mešali z dodatki in jo pakirali v zavojčke za končne uporabnike. Prijete osumljence so na reškem sodišču začeli zasliševati že v sredo, včeraj pa so nadaljevali ves dan. Za 12 osumljencev je Uskok predlagal pripor. SK


Najbolj brano