Slovenca z mednarodno tiralico za vratom so izdali ponarejeni dokumenti

Hrvaška policija je v petek v Zadru prijela 31-letnega slovenskega državljana zaradi ponarejenih osebnih dokumentov. Po prijetju so ugotovili, da je za njim razpisana mednarodna tiralica, Slovenija pa je objavila tudi evropski nalog za prijetje, ker je bil na slovenskem sodišču pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja.

Hrvaška policija je v petek v Zadru prijela 31-letnega slovenskega državljana zaradi ponarejenih osebnih dokumentov.  Foto: Wikipedia
Hrvaška policija je v petek v Zadru prijela 31-letnega slovenskega državljana zaradi ponarejenih osebnih dokumentov.  Foto: Wikipedia

ZADAR > Hrvaški policisti so 31-letnika ustavili v petek v nakupovalnem centru Supernova v Zadru na podlagi operativnih podatkov kriminalistov. Predstavil se je z lažnim imenom, policistom je kazal ponarejeno osebno izkaznico, so danes sporočili iz zadrske policijske uprave.

Po prijetju so ugotovili, da gre za osebo z mednarodne tiralice, ki jo išče Slovenija zaradi pravnomočne sodbe za premoženjsko-pravna kazniva dejanja, so dodali.

Hrvaška policija je 31-letnika ovadila zaradi ponarejanja osebnih dokumentov. Sodišče v Zadru bo odločalo o njegovi izročitvi Sloveniji.

STA


Najbolj brano