Slovenca v Avstriji kradla meso

Iz mesnopredelovalnega obrata v avstrijski Lipnici so trije moški, med njimi dva Slovenca, v obdobju od januarja 2013 do julija letos ukradli približno 115 ton zamrznjene svinjine in jo prodajali v Sloveniji.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

LIPNICA > Pri tem je obrat utrpel za več sto tisoč evrov škode, je danes sporočila avstrijska policija.

38-letni delavec iz Slovenije je osumljen, da je iz mesnopredelovalnega obrata, kjer je zaposlen, kradel meso. Meso si je v hladilnici pripravil na paletah, od koder ga je nato odpeljal drug vpleten delavec, star 33 let. Ta je v okviru rednega odvoza mesa iz obrata to odpeljal do parkirišča, kjer je meso prevzel tretji vpleteni, 57-letni Slovenec. Ta pa je osumljen, da je v majhnem hladilnem tovornjaku meso prepeljal v Slovenijo, kjer so meso prodali naprej.

Da redno izginja blago iz predelovalnega obrata, so v podjetju ugotovili šele julija letos. “Sodelavci so opazili, da je naenkrat začelo primanjkovati mesa za predelavo. Po popisu blaga je bilo ugotovljeno, da je izginilo 115 ton mesa, zaradi česar je direktor vložil pritožbo,” so sporočili iz lipniške policije. Sum je padel na 38-letnega Slovenca, ki je vsako jutro približno eno uro preživel sam v skladišču, je še pojasnil Ploder.

24. julija je policija aretirala 33-letnega in 57-letnika Slovenca, in sicer pri prevzemu mesa na parkirišču, ko sta pretovarjala skoraj dve toni svinjskega mesa, zasegli pa so tudi nekaj gotovine. Vse tri moške bodo odpeljali v zapor Jakomini v avstrijskem Gradcu.

STA


Najbolj brano