Slovenca po bežanju končala v priporu

Peljala sta se z ukradenim avtom, na njem sta bili ukradeni registrski tablici, v avtu sta imela vlomilsko opremo in na ukaze policistov iz Tržiča se nista ustavila. A so jima italijanski policisti vseeno nataknili lisice in od srede popoldne sta v goriškem zaporu. Tako se je končala avantura dveh Slovencev, ki najbrž v Italijo nista šla z najbolj poštenimi nameni.

Ukradenega golfa, na katerem sta bili ukradeni slovenski 
registrski tablici, so ustavili orožniki iz Nabrežine. Foto: Bumbaca
Ukradenega golfa, na katerem sta bili ukradeni slovenski registrski tablici, so ustavili orožniki iz Nabrežine. Foto: Bumbaca

GORICA > Orožniki iz Trsta so pred dnevi na cestninski postaji pri Moščenicah (Lisert) med opravljanjem poostrenega nadzora poskušali ustaviti golfa slovenske registracije, a je voznik odpeljal mimo njih in pospešil hitrost. Orožniki so zapeljali za avtom in o ubežnikih obvestili tudi druge enote.

Divje zasledovanje po avtocesti proti Trstu pa se je končalo, ko je avto slovenske registracije prestregla ekipa orožnikov iz Nabrežine.

V prtljažniku avtomobila so nato našli še nekaj ukradenih slovenskih registrskih tablic. S slovenskih parkirišč so izginile pred časom. V avtu pa sta imela slovenski voznik in njegov sopotnik še nekaj vlomilskega orodja in kapo z izrezom za oči. Nazadnje so s preverjanjem v evidencah ugotovili, da je bil tudi golf, s katerim sta se peljala, pred nekaj dnevi ukraden, prav tako tablici, ki sta bili na vozilu. Izkazalo se je, da so oba slovenska državljana že obravnavali tudi policisti v domovini, in sicer zaradi različnih kaznivih dejanj.

Orožniki iz Tržiča so oba ovadili kaznivega dejanja prikrivanja in odpeljali v goriški zapor. Sodnik za predhodne obravnave je v sredo za oba odredil pripor. Orožniki iz Tržiča so o dogajanju obvestili tudi slovenske policiste. Priprta slovenska državljana, kot smo izvedeli, nista doma s Primorske. SP


Najbolj brano