Slovakinje do denarja s pretvezo, da ga potrebujejo za zdravljenje

Ljubljanski policisti so prijeli osumljenke, ki so pod pretvezo, da potrebujejo denar za stroške zdravljenja znanca, izvršile več drznih tatvin. Gre za tri državljanke Slovaške, ki jim je preiskovalni sodnik v ponedeljek odredil pripor. Policisti pa še iščejo neznanega moškega, ki je sodeloval pri drznih tatvinah.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

LJUBLJANA > Policisti so na podlagi zbranih obvestil in intenzivne kriminalistične preiskave v nedeljo dopoldne v Ljubljani izsledili vozilo, ki so ga uporabljale osumljenke, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Z njimi v vozilu je bil občan, ki so ga s pretvezo pregovorile, da jim pokaže pot do bolnišnice, da potrebujejo denar za bolnega znanca, nato pa so mu ponudile, da ga odpeljejo domov. A so jih na poti do tja ustavili policisti.

Ugotovili so, da gre za državljanke Slovaške, stare 31, 45 in 53 let. Pri njih so opravili osebne preiskave in našli odtujene predmete. Vse tri so v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

V soboto je bila namreč PU Ljubljana obveščena o dveh drznih tatvinah, izvršenih na podoben način. Pri obeh tatvinah so storilci stopili k osebama z vprašanjem, kako priti do bolnišnice, v kateri naj bi ležal njihov znanec. Pri tem so si izmislili, da nimajo denarja za stroške zdravljenja. Dve oškodovanki sta jim izročili denar, eni od njiju pa so tatice odnesle tudi nakit.

Policisti znova pozivajo k previdnosti in svetujejo, naj občani ne nasedajo izgovorom neznanih oseb o poškodovanih svojcih ali bolnih prijateljih, ki potrebujejo denar za operacijo. Nikogar naj ne vabijo v svoje domove in naj jim ne izročajo denarja. Storilci vedno delujejo v skupinah, pri čemer eni zamotijo oškodovanca, medtem ko drugi to izkoristijo in ukradejo vrednejše predmete.

STA


Najbolj brano