Slabo vreme najbolj zagodlo Prekmurcem

Lokalna neurja, ki so v sredo zvečer zajela del države, so največ preglavic povzročila v Prekmurju. Zaradi močnih nalivov je meteorna voda vdirala v kleti stanovanjskih objektov, sunki vetra so podrli več dreves. V Murski Soboti je strela udarila v dimnik hiše. Do požara ni prišlo, je pa strela poškodovala lastnico hiše.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > O vdorih meteorne v kleti poročajo iz občin Turnišče, Beltinci, Gornji Petrovci, Moravske Toplice, Šalovci in Lendava. Po podatkih republiškega centra za obveščanje jim je v lendavski občini zagodel tudi močan veter, ki je podrl več dreves na cestišče v Hotizi in odkril streho stanovanjske hiše. Veter je tudi odkril nekaj streh na Kapci in v Radmožancih.

O odkriti strehi zaradi močnega vetra poročajo tudi iz Velike Polane v istoimenski občini.

Nekaj preglavic so neurja v sredo zvečer povzročila tudi na Štajerskem, Dolenjskem in Koroškem. V Malih Braslovčah je strela udarila v gospodarski objekt, pri tem pa ni povzročila večje gmotne škode. V Stranskih Makolah v občini Makole je zaradi udara strele zagorel kabel na drogu telefonske napeljave.

Pri kraju Arto v sevniški občini je podrto drevo oviralo promet. Veter je podrl drevo tudi na cesto iz Črne na Koroškem proti Slemenu v črnjanski občini, je še mogoče razbrati iz poročila centra za obveščanje.

STA


Najbolj brano