Skupna kontrola na mejnem prehodu Podgorje/Jelovice

Mejni policisti Slovenije in Hrvaške so 30. aprila začeli z opravljanjem skupne mejne kontrole tudi na mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Podgorje/Jelovice, so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

Mejni policisti Slovenije in Hrvaške  opravljajo skupno  mejno  
kontrolo  tudi na mejnem prehodu za mednarodni cestni 
promet Podgorje/Jelovice. Foto: Pu Koper
Mejni policisti Slovenije in Hrvaške opravljajo skupno mejno kontrolo tudi na mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Podgorje/Jelovice. Foto: Pu Koper

KOPER > Opravljanje skupne mejne kontrole je plod dogovora vlad in vodstev mejnih policij obeh držav.

Ob tej priložnosti sta vodstvi Postaje mejne policije Sočerga in Policijske postaje Buzet poleg slovenske in evropske zastave dvignili še hrvaško zastavo. Postavili in odkrili so tudi obvestilne table hrvaške mejne policije na objektu mejnega prehoda Podgorje. Nato so se hrvaški policisti vselili v njim namenjene prostore.

V skladu z zakonskimi določili in uredbo o določitvi mejnih prehodov v Republiki Sloveniji je prestopanje državne meje na mejnem prehodu Podgorje dovoljeno vsem osebam, ki izpolnjujejo predpisane pogoje za prestopanje državne meje, omejitev pa velja za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone, so sporočili iz PU Koper.

NR


Najbolj brano