Skozi ograjo v jarek

Vsi vozniki, ki so v torek trčili na primorskih cestah, so imeli še srečo. Nihče se namreč ni poškodoval, kljub temu, da nesreče niso bile tako nedolžne. Še največ sreče je imel 25-letnik pri Kozini, ki je prebil ograjo avtoceste in se brez hujših poškodb z avtom prevrnil v jarek.

Avto 25-letnika, ki se je prevrnil na avtocesti nad Kozino, je po 
prevračanju spet pristal na kolesih. Foto: Pgd Materija
Avto 25-letnika, ki se je prevrnil na avtocesti nad Kozino, je po prevračanju spet pristal na kolesih. Foto: Pgd Materija

PRIMORSKA > Na avtocesti nad Kozino je počilo v torek ob 18. uri, ko je 25-letni voznik vozil proti Kopru in kmalu za cestninsko postajo Videž zapeljal desno s ceste. Z avtom znamke renault je prebil varnostno ograjo, se zaril v obcestni jarek, prevrnil na streho in spet pristal na kolesih.

Na kraj so odhiteli gasilci iz Materije in sežanskega zavoda, ki so zavarovali kraj nesreče, poškodovanega voznika pa so oskrbeli sežanski reševalci in dežurni zdravnik. Voznik se je k sreči le laže poškodoval, zaradi nesreče pa je promet nekaj časa potekal le po prehitevalnem pasu.

Le nekaj minut pred nesrečo na Kozini je počilo tudi na cesti od Trente proti Vršiču, kjer je 52-letni nizozemski motorist v levem ovinku zapeljal preveč v desno, s kolesi zapeljal na bankino in končal tri metre pod cesto. Pri padcu si je poškodoval roko, kot kaže le laže. Oskrbeli so ga tolminski reševalci in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, na kraju nesreče pa so pomagali tudi bovški in kobariški gasilci.

V torek ob pol dveh popoldan je na cesti med Idrijo in Tolminom v kraju Straža 53-letna voznica čelno trčila v tovornjak, ki je pripeljal nasproti. Pred njo je namreč vozil 36-letni voznik z drugim tovornjakom, ki je pred srečanjem s tovornjakom iz nasprotne smeri upočasnil vožnjo, kar je očitno presenetilo voznico za njim.

Da bi se izognila trčenju v zadek tovornjaka pred seboj, je voznica zapeljala v levo in čelno trčila v drugi tovornjak. K sreči jo je odnesla brez poškodb, razdejanje pa so pospravili idrijski gasilci.

V torek zjutraj je na avtocesti med Razdrtim in Postojno 35-letni voznik trčil v pred seboj vozeči tovornjak, ki ga je vozil 36-letni Poljak, nato pa je avto odbilo levo, kjer je trčil še v avto, s katerim je v isti smeri vozil 54-letni voznik. Gasilci iz Razdrtega in Postojne so zavarovali kraj, delavci Darsa pa so počistili cesto. V nesreči se ni nihče poškodoval.

DC


Najbolj brano