Skozi Dobravlje vozil s 117 kilometri na uro

Prometni policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v soboto v Dobravljah pri Ajdovščini izsledili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, peljal s 117 kilometri na uro. Prepovedali so mu nadaljevanje vožnje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške na pristojnem okrajnem sodišču, so sporočili s PU Nova Gorica.

Za tovrstni prekršek je po zakonu o pravilih cestnega prometa predvidena globa oz. denarna kazen 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Voznik bo moral plačati še druge stroške postopka.

Prekoračitev hitrosti oziroma neprilagojena hitrost je tako na slovenskih cestah kot tudi drugje po Evropi še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Žal številni vozniki hitrosti in načina vožnje še vedno ne prilagodijo veljavnim omejitvam, svojim sposobnostim za vožnjo, izkušnjam, lastnostim in stanju ceste, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram in značilnostim vozila.

Žal se posamezniki pogosto ne zavedajo, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti, še poudarjajo na PU Nova Gorica.

STA


Najbolj brano