Škode za več kot dva milijona evrov

Vzrok požara v doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu na Goričkem uradno še vedno ni znan, čeprav naj bi po prepričanju domačinov zagorelo zaradi varjenja na novem prizidku objekta.

Vzrok požara v doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu na Goričkem uradno še vedno ni znan. Foto: STA
Vzrok požara v doživljajskem parku Vulkanija pri Gradu na Goričkem uradno še vedno ni znan. Foto: STA

GRAD > Park je skoraj v celoti uničen, škoda pa naj bi presegla dva milijona evrov.

S Policijske uprave Murska Sobota so potrdili, da se je med gašenjem po obrazu opekel gasilec in iskal pomoč v bolnišnici, o vzroku požara, materialni škodi in morebitni kazenski odgovornosti pa morajo kriminalisti, ki so tudi danes preiskovali požarišče, pridobiti še druga mnenja.

Kot je povedala županja občine Grad Cvetka Ficko, je vstop v park zaradi varnosti še vedno prepovedan, tako da si ga niso mogli ogledati niti cenilci zavarovalnice, saj je zavarovan. Dodala pa je, da so odločeni, da park znova postavijo in z njim nadaljujejo uspešno zgodbo, kdaj bo to mogoče, pa je prezgodaj napovedovati.

Po neuradnih podatkih naj bi ogenj izbruhnil na strehi objekta oziroma prizidka Vulkanije, saj so septembra dobili sklep o odobritvi dodatnih 1,3 milijona evrov evropskih sredstev, s katerimi naj bi zgradili tretji del parka. Novi del obsega še eno dvorano, veliko 170 kvadratnih metrov, kamor bi preselili posodobljen tridimenzionalni kino, kapsulo, s katero bi se obiskovalci virtualno pripeljali iz središča na površje zemlje, hologram krtka Olija, ki je maskota Vulkanije, novi film, bolj zanimiv in dinamičen pa naj bi bil tudi žareči del ognjenika.

Gradnja Vulkanije, ki so jo odprli konec avgusta lani, v njej pa si je bilo mogoče ogledati in podoživeti zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta, posebej še Goričkega, je stala okoli tri milijone evrov, večinoma evropskih sredstev, posodobljenega pa so nameravali odpreti v začetku marca.

STA


Najbolj brano