Skavt padel čez skalnato steno

Včeraj ob 18.43 je bila policija obveščena, da je na območju zaselka Foni blizu naselja Kamno čez skalnato steno padel in se huje poškodoval belgijski skavt.

Fotografija je simbolična. Foto: Grs Bovec
Fotografija je simbolična. Foto: Grs Bovec

PRIMORSKA > Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče med drugim ugotovili, da je 16-letnemu članu skavtske organizacije iz Belgije zdrsnilo med hojo po strmem pobočju Hlevnika. Na pohodu je bil v skupini s še šestimi člani omenjene skavtske organizacije.

V zaselku Foni so zgrešili pot in se namesto na Hlevnik odpravili po strmem severnem pobočju po brezpotju proti Volarski ravnini. 16-letnik je hodil kot prvi v koloni, med hojo pa mu je v gozdu zdrsnilo in je padel čez skale približno 30 metrov globoko, kjer je poškodovan obležal. Kasneje so posredovali pripadniki GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS na Brniku, ki so ponesrečenega mladoletnika zdravniško oskrbeli in ga nato z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Tuja krivda je izključena, zato bodo policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Avto je zgorel

Danes ob 6.38 je bila policija obveščena, da je blizu Branika med vožnjo zagorel osebni avtomobil znamke golf, ki ga je vozil 38-letni voznik. Po sedanjih ugotovitvah je med vožnjo začelo goreti v predelu motorja vozila. Kasneje je osebno vozilo v celoti zgorelo. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradli žensko kolo

Včeraj popoldne so policiste obvestili o tatvini ženskega kolesa s hodnika stanovanjskega bloka v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času odsotnosti stanovalcev ukradel odklenjeno žensko kolo, znamke bolero, črne barve, staro osem let, vredno približno 150 evrov. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčenje na parkirišču

Včeraj ob 18.48 so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru počivališča Mlake, v kateri sta bili udeleženi dve tuji tovorni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 54-letni voznik tovornega avtomobila s polpriklopnikom, državljan Slovaške, pri zavijanju s parkirnega prostora na Mlakah z zadnjim desnim delom polpriklopnika trčil v pravilno parkiran tovorni avtomobil, romunskih registrskih številk. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izrekli globo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano