Skala se je skotalila na avto

Na severnem Primorskem se je med vikendom zgodilo več nesreč, v katerih se je poškodovalo več voznikov in sopotnikov. Najbolj nenavadna nesreča se je zgodila v soboto zvečer na cesti med Solkanom in Plavami, kjer se je z brežine na cesto skotalil večji kamen. K sreči se je vse skupaj končalo brez hujših posledic.

Bovški gasilci so   pomagali vozniku avtobusa, ki je nasedel v 
ostrem in kratkem ovinku pod Vršičem.  Foto: Pgd Bovec
Bovški gasilci so pomagali vozniku avtobusa, ki je nasedel v ostrem in kratkem ovinku pod Vršičem.  Foto: Pgd Bovec

SEVERNA PRIMORSKA > Voznica se je z osebnim avtom v soboto okoli 21. ure peljala z goriške smeri proti Kanalu, ko se je na Dolgi njivi z brežine na cesto skotalil večji kamen. Padel je na prednji del avtomobila, v notranjosti vozila pa se je sprožil varnostni meh in voznico udaril v glavo. Reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma so voznico oskrbeli, gasilci in delavci cestnega podjetja pa so skalo umaknili in počistili cestišče.

V noči na nedeljo se je nesreča zgodila na cesti med Franjo in Novaki. 22-letna voznica iz okolice Železnikov se je s sopotnikoma peljala iz Dolenjih Novakov proti Kopačici, ko je z avtom zapeljala čez bankino v jarek. Avto se je prevrnil na bok, iz vozila pa nista mogla ne voznica ne eden od sopotnikov. Gasilci iz PGD Idrija in Cerkno so jima s tehničnim posegom pomagali iz vozila. V nesreči se je laže poškodoval sopotnik, ki je sedel spredaj. Reševalci so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, poskrbeli pa so tudi za voznico, ki je bila zaradi nesreče v šoku. Policisti so voznico, ki ima še status voznika začetnika, preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da ima 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Včeraj malo pred 11. uro je počilo v Ajdovščini. Dve vozili sta trčili v križišču na Goriški cesti. 78-letni domačin je z avtom v križišču izsilil prednost 27-letnemu vozniku, doma iz okolice Ajdovščine. Voznika in 23-letna sopotnica iz drugega vozila so se v nesreči laže poškodovali.

Na cesti med Bukovico in Renčami je v petek okoli 22. ure 27-letni državljan BiH, ki začasno živi na Goriškem, nenadoma z vozilom zapeljal v levo in čelno trčil v avto, s katerim se je nasproti pripeljal 19-letni domačin iz okolice Renč. Povzročitelj nesreče je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga rešili novogoriški poklicni gasilci. Nato pa so ga oskrbeli reševalci, ki so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Že v petek je bovške gasilce čakala zahtevna intervencija. Malo po poldnevu se je v 29. ovinku ceste pod Vršičem zagozdil avtobus, dolg enajst metrov. S podvozjem avtobusa je nasedel v zelo kratkem in ostrem ovinku, tako da ni mogel nadaljevati vožnje. Pet bovških gasilcev je po dobrih dveh urah trdega dela v slabem vremenu 20 ton težko vozilo postavilo na cestišče, voznik pa je lahko končno odpeljal v dolino. SP


Najbolj brano