Skala padla na cesto

S pobočja nad cesto Reka-Stopnik se je utrgala večja skala in padla na cesto, v skalo pa je trčil avto. Nesreča se je končala brez poškodovanih udeležencev. Se je pa pri Colu huje poškodoval 50-letni švedski državljan, ki je zapeljal s ceste.

Zaradi skale, ki je padla na cesto med Reko in Stopnikom, jo 
je na srečo skupil le avto. Foto: Pgd Idrija
Zaradi skale, ki je padla na cesto med Reko in Stopnikom, jo je na srečo skupil le avto. Foto: Pgd Idrija

SEVERNA PRIMORSKA > V sredo nekaj po 16. uri so idrijske gasilce obvestili, da se je med Reko in Stopnikom avto zaletel v skalo na cesti. Na srečo se nikomur ni zgodilo nič, posledice padca skale in trka so bile vidne le na precej poškodovanem avtu. Gasilci so zavarovali kraj nesreče in posuli razlite tekočine.

Hujše poškodbe pa je utrpel voznik avta, ki se je ponesrečil včeraj ponoči pri Colu. Nekaj minut po polnoči je 50-letni švedski državljan vozil s Cola proti Ajdovščini. V desnem ovinku je zapeljal na levo stran vozišča, trčil v odbojno ograjo in drevo za ograjo, kjer je avto obstal. V trčenju se je voznik huje poškodoval, ajdovski reševalci so ga oskrbeli in ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Posredovali so tudi ajdovski gasilci.

Včeraj nekaj po 7. uri je 28-letna voznica med Doblarjem in Ročinjem z avtom zapeljala preveč desno in trčila v skalnati usek. Policisti so ji izdali plačilni nalog. V Tolminu pa je 66-letni voznik tovornega vozila z desnim bočnim delom podrsal nakladalno rampo drugega parkiranega tovornega vozila. Voznika sta se sama dogovorila glede škode.

Neznana voznika pa sta poškodovala parkirani vozili v Novi Gorici in Podbrdu. V obeh primerih so policisti napisali uradni zaznamek za zavarovalnico.

SK


Najbolj brano