Silovito trčenje na glavni tržaški vpadnici

Danes zjutraj ob 8.20 je na hitri cesti, ki pelje iz Milj proti Trstu, prišlo do hude prometne nesreče, v kateri se je poškodovalo devet oseb, ena je huje ranjena.

Na glavni tržaški vpadnici v bližini škedenjske železarne je avtobus  trčil v kombi, ki se je ustavil tik pred predorom.  Foto: Vir: Il Piccolo
Na glavni tržaški vpadnici v bližini škedenjske železarne je avtobus trčil v kombi, ki se je ustavil tik pred predorom.  Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila in veliko število potnikov, zgodila pa se je pred škedenjskim tunelom v smeri proti Trstu, poroča Primorski dnevnik na svoji spletni strani.

Avtobus s hrvaško registrsko tablico je trčil v kombi oziroma mini avtobus, ki je stal za tovornjakom s posebnim tovorom. Trk je bil tako močan, da je kombi poln potnikov stisnilo med tovorno vozilo in avtobus. Na kraj nesreče so prišli reševalci službe 118 s tremi osebnimi vozili in tremi rešilnimi vozili, karabinjeri, gasilci in mestni redarji. Poškodovane, med katerimi jo je najhuje odnesel voznik kombija, so odpeljali v katinarsko bolnišnico, nekatere pa so oskrbeli na kraju nesreče. Štiri potniki avtobusa so utrpeli lažje poškodbe. Štiri potnike kombija so pripeljali v katinarsko bolnišnico, najhuje pa je bil poškodovan voznik kombija, ki so ga iz ukleščenega položaja morali rešiti gasilci. Voznik kombija je utrpel resne poškodbe prsnega koša in trebušne votline ter zlom leve zgornje in spodnje okončine, je sporočila reševalna služba. Policisti in karabinjeri so še vedno na terenu, kjer zbirajo podatke, na podlagi katerih bodo ugotovili vzrok nesreče. Promet je močno oviran v obe smeri, še piše Primorski dnevnik.

NR


Najbolj brano