Severni Korejec čez zagozdo v ograjo

V sredo popoldne se je na hitri cesti pri Novi Gorici zgodila nenavadna nesreča s še bolj nenavadnim udeležencem. Čez plastično zagozdo, ki je padla z neznanega tovornjaka, je z avtom zapeljal 29-letni Severni Korejec in pristal v ograji.

Fotografija je simbolična. Foto: Geng
Fotografija je simbolična. Foto: Geng

PRIMORSKA > Nesreča se je zgodila v sredo 20 minut pred tretjo uro popoldan, ko je 29-letni voznik, državljan Severne Koreje, z opel corso slovenskih registrskih oznak vozil po hitri cesti proti Italiji. Pri cestninski postaji Bazara je na cesti naletel na kamionsko plastično zagozdo, ki je verjetno padla z enega od tovornjakov, in zapeljal čeznjo. Zaradi tega je izgubil oblast nad vozilom, zavil v desno in trčil v odbojno ograjo.

Korejec se k sreči ob trku ni poškodoval, policisti pa ga tudi niso kaznovali, saj so videli na cesti plastično zagozdo, ki ga je “iztirila” iz prave smeri.

V sredo ob pol sedmih zvečer je 33-letni voznik motornega kolesa iz Celja vozil od Strunjana proti Belvederju in v desni ovinek pripeljal s tako hitrostjo, da ga je “odneslo” levo čez sredinsko črto na nasprotni vozni pas. Tam je trčil v avto 33-letne Koprčanke, ki je takrat pripeljala nasproti. Po trčenju je Celjana odbilo nazaj na desni pas, kjer ga je rahlo zadel še 59-letni motorist iz Kopra, ki je pripeljal za njim. Celjan se je pri trčenju in padcu huje poškodoval, zato so ga reševalci oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Uro kasneje je počilo v Kopru, kjer je 30-letna kolesarka iz Vojnika s kolesom nepravilno prečkala cesto, zaradi česar jo je z avtom zbil 32-letni domačin. Kolesarka je padla, vendar se je pri tem k sreči le laže poškodovala. Ko bo okrevala, bo morala plačati še kazen zaradi povzročitve prometne nesreče.

V torek se je zgodila manjša nesreča v Solkanu, kjer je 63-letni moški s kolesom pripeljal po cesti IX. Korpusa proti krožišču. Vozil je za avtom, s katerim je voznik pred krožiščem zaradi pešca na prehodu ustavil. Ker pa je kolesar vozil preblizu avtomobila, za njim ni uspel ustaviti, ampak je s kolesom trčil v avto. Pri tem se ni poškodoval, si je pa prislužil kazen.

V torek ob pol desetih zvečer se je zgodila nesreča tudi v Šempetru pri Gorici, kjer je voznik na parkirišču z desnim ogledalom podrsal drugi avto. Po dejanju je odpeljal, ne da bi lastniku avta pustil svoje podatke.

Prometni policisti so ga kmalu našli in ga preskusili z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel 35-letni voznik v organizmu 0,58 miligrama (1,2 promila) alkohola. Zaradi poškodovanja avta bo moral plačati kazen, zaradi vožnje v vinjenem stanju pa se bo moral zagovarjati pred sodnikom.

V torek se je zgodila tudi delovna nesreča s traktorjem, ko je četrt pred sedmo uro zvečer 29-letni domačin v Lokovcu na robu travnika na traktor nameščal gozdarski vitel. Med opravilom ga je hidravlika stisnila k desnemu blatniku in ga poškodovala. Ponj so prišli reševalci, ki so ga oskrbeli in ga nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

DC


Najbolj brano