Sesutje “Jovanottijevega” odra v Trstu še vedno brez krivca

Štiri leta po tem, ko je pod zrušenim odrom v tržaški dvorani Palasport, kjer bi moral nastopiti Jovanotti, ugasnilo življenje 19-letnega Tržačana, še vedno ni jasno, kdo bo odgovarjal za nesrečo.

Ko se je odrska konstrukcija podrla, je pod sabo pokopala 
mladega Tržačana. Foto: Damjan Balbi
Ko se je odrska konstrukcija podrla, je pod sabo pokopala mladega Tržačana. Foto: Damjan Balbi

TRST > Na tržaškem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje, v katerem na ztožni klopi trenutno sedi Lorenzo Tramontin, lastnik podjetja Azalea Promotion, ki je 12. decembra 2011 organiziralo Jovanottijev koncert. Obtožen je povzročitve nesreče, uboja iz malomarnosti ter povzročitve poškodb, saj se je ob sestju odrskega ogrodja v dvorani Palasport več ljudi poškodovalo, poroča Primorski dnevnik.

Sodni postopek se je tudi na včerajšnji obravnavi izkazal za izjemno zapletenega, piše časnik, saj je v obsežnem organizacijskem kolesju, v katerem je sodelovalo več akterjev, nihče pa ni imel glavne besede, težko določiti, kdo je bil odgovoren za nesrečo, v kateri je umrl mladi tržaški delavec Francesco Pinna. Ugotovili pa so tudi, da na pripravah na Jovanottijev koncert ni bilo koordinatorja za varnost, saj ga nihče ni imenoval.

Ostala dva obtoženca ne sodelujeta več v sojenju. Odgovorni za statiko se je, kot poročajo kolegi iz Primorskega dnevnika, odločil za sojenje po skrajšanem postopku in je bil na prvi stopnji obsojen na tri leta zapora. Lastnik podjetja, ki je vodilo montažo odrske konstrukcije, pa je lani umrl.

Spletno uredništvo


Najbolj brano