Šest Srbov v priporu

Hrvaški policisti so v zadnjih dneh pred ilegalnim prehodom meje s Slovenijo ustavili več prebežnikov in njihovih vodičev, ki so končali v reškem priporu.

 Foto: STA
Foto: STA

RUPA > V nedeljo so na območju občine Matulji, nedaleč od meje s Slovenijo, zalotili srbskega voznika, ki je v vozilu prevažal več tujcev. 25-letnega voznika so pridržali in odpeljali v prostore policijske postaje Rupa. Kriminalisti so nato ugotovili, da je tujce, v zameno za plačilo, peljal proti meji s Slovenijo, ki bi jo nezakonito prečkali. 25-letnega Srba so predali pripornemu nadzorniku.

V bližini železniškega mejnega prehoda Šapjane so hrvaški policisti v četrtek zvečer prestregli tri afganistanske državljane, ki so nameravali ilegalno v Slovenijo. Dan prej pa so s skupino prebežnikov prijeli pet srbskih državljanov, ki so jih spremljali. Srba, stara 18 in 24 let, sta v vozilu avstrijske registracije peljala sedem Pakistancev. Trojica, Srba, stara 37 in 28 let, ter Srbkinja, stara 24 let, so se kot spremstvo peljali v avtu nemške registracije.

Njihova naloga je bila, da bi voznika avstrijskega vozila pravočasno opozorili na morebitne policijske patrulje. Od vsakega Pakistanca bi za prevoz do slovenske meje dobili najmanj 75 evrov. Prebežnike so v vozilo naložili nekje v Srbiji in jih prek Hrvaške pripeljali do bližine slovenske meje, kjer so jih policisti iz mejne postaje Rupa ustavili.

Reško tožilstvo je za peterico Srbov po zaslišanju na sodišču predlagalo pripor, s čimer se je strinjal tudi preiskovalni sodnik. SP


Najbolj brano