Serija vlomov v avtomobile na Kobariškem in Tolminskem

Novogoriški policisti so v torek prejeli več prijav vlomov v avtomobile na kobariškem in tolminskem območju. Tarče nepridipravov so bile torbice. Zato policisti ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov. Vozniki naj parkirajo na parkiriščih, torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov pa naj ne puščajo na vidnih mestih.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

NOVA GORICA > Neznanec je vlomil v zaklenjeni kombi nemške registracije, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču ob reki Nadiži v naselju Robič v občini Kobarid. Iz vozila je nepridiprav ukradel žensko torbico, v kateri sta bili dve denarnici z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in gotovino.

Vlomili so tudi v osebno vozilo avstrijskih registrskih številk, ki je bilo parkirano v okolici Kobarida. Storilec je razbil steklo voznikovih vrat in ukradel žensko torbico, v kateri so bile različna oblačila, pa tudi teleobjektiv, vreden 200 evrov.

Vlomili so tudi v avto, ki je bil parkiran ob cesti med naseljem Idrsko in Tolminom. Nepridiprav je razbil prednje desno in zadnje steklo in ukradel žensko torbico, v kateri so bili osebni dokumenti in drugi predmeti.

Policisti so o vseh primerih obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, prav tako bodo podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

STA


Najbolj brano