Seno je pod nadstreškom gorelo kot bakla

“Ko smo prišli, je bil požar že popolnoma razvit. Gorelo je kot bakla,” je po gašenju ponedeljkovega požara bal sena na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba povedal Danijel Mrevlje, poveljnik prostovoljnih gasilcev iz Šempetra. Ogenj je uničil več kot 150 bal sena in prikolico, na kateri so bile naložene.

Gasilci so požar najprej omejili z vodo, nato pa so  bale sena razkopali. Foto: Pierluigi Bumbaca
Gasilci so požar najprej omejili z vodo, nato pa so bale sena razkopali. Foto: Pierluigi Bumbaca

VRTOJBA > Novogoriškim poklicnim gasilcem in gasilcem PGD Šempeter so v ponedeljek okoli 18.50 iz regijskega centra za obveščanje sporočili, da na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba gori tovornjak. “Ko smo prišli na kraj, pa smo ugotovili, da ne gori tovornjak, ampak bale, naložene na traktorski oziroma kombanjski prikolici,” je povedal poveljnik PGD Šempeter Danijel Mrevlje.

Na prikolici pod nadstreškom nekdanje carinarnice je bilo naloženih približno 140 bal sena, ob prikolici pa je bilo še 15 bal. Požar je bil ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit, je povedal Mrevlje. Bale sena so gorele kot bakla.

Gasilci (skupaj jih je bilo 30) so požar najprej omejili, da se ni razširil še na nadstrešek, potem pa so bale sena razkopali. Eden od šempetrskih gasilcev je odhitel domov po buldožer, s katerim so razkopali bale, seno raztresli po bližnjem travniku in ga dodatno namočili z vodo. V bližini gorečih bal, dobrih deset metrov stran, je bil parkiran tudi tovornjak s prikolico, a so ga gasilci ubranili pred ognjenimi zublji. Z delom so končali okoli 22.30.

Na kraju požara so bili tudi novogoriški policisti, ki so včeraj še preiskovali vzrok požara. Ognjeni zublji so povzročili za približno štiri tisoč evrov škode. SP


Najbolj brano