Šempetrc prispel v koprski zapor

Od nedelje zvečer je 39-letni Iztok Kompara, doma iz Šempetra pri Gorici, v koprskem zaporu. V bosanskem zaporu je bil dobra dva tedna, saj so ga policisti v Banjaluki sredi januarja prijeli na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je za njim razpisalo koprsko okrožno sodišče.

Od nedelje zvečer je 39-letni Iztok Kompara, doma iz Šempetra pri Gorici, v koprskem  zaporu. Foto: Interpol
Od nedelje zvečer je 39-letni Iztok Kompara, doma iz Šempetra pri Gorici, v koprskem zaporu. Foto: Interpol

KOPER > Šempetrca bi morali predati že minuli petek, a so to preprečile slabe vremenske razmere, zaradi katerih so morali na brniškem letališču odpovedati več letov. Tako so primopredajo izpeljali v nedeljo. Iztok Kompara naj bi sodeloval s člani mednarodne kriminalne združbe, ki je s Kosova v Slovenijo tihotapila večje količine heroina in konoplje. Zbežal je še pred julijskimi aretacijami drugih osumljenih, zato je sodišče zanj odredilo pripor in pred kratkim še mednarodno tiralico.

Kompara na sodišču v Sarajevu ni nasprotoval izročitvi Sloveniji in je tako skrajšal postopek, saj koprskemu sodišču zato ni bilo treba v BiH pošiljati prošnje za izročitev.

Proti sedmerici obtoženih se je na koprskem okrožnem sodišču že začel sodni postopek, na predobravnavnih narokih so drug za drugim zanikali krivdo po obtožbi. Komparo mora preiskovalna sodnica še zaslišati, potem pa ga čaka še obtožba.

Prav Kompara naj bi preiskovalce pripeljal do obtoženih članov združbe. Nanj so postali pozorni tržaški policisti, ki so ugotovili, da je njihovim odvisnikom preprodajal kokain. Kompara je bil zaradi preprodaje droge že večkrat obsojen, tudi v Trstu.

SP


Najbolj brano