Šef zagrebških kriminalistov obtožen ropa policijske postaje

Tožilci hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) so obtožili 47-letnega nekdanjega šefa zagrebških kriminalistov Željka Dolačkega zaradi zlorabe položaja in pooblastil. Obtožen je tudi, da je aprila letos iz zagrebške policijske postaje med drugim odtujil dva kilograma zlata.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

ZAGREB > Dolački je skupno odtujil 286.600 evrov, 599.000 kun (78.815 evrov), 100 švicarskih frankov, 300 juanov in več kot dva kilograma zlata. Izkoristil je dejstvo, da je imel dostop do začasno odvzetih predmetov v več policijskih preiskavah, je v četrtek sporočil Uskok.

Nekdanji šef zagrebških kriminalistov naj bi denar in zlato odtujil med 22. februarjem in 3. aprilom letos, ko je tudi uprizoril domneven vlom v svojo pisarno, v kateri je bil sef z denarjem in zlatom.

Tožilstvo je že predlagalo, da Dolačkemu odvzamejo nezakonito pridobljena denar in zlato.

Dolačkega so prijeli 22. aprila. Hrvaški mediji so po ropu poročali, da so imeli vlomilci najverjetneje dobre informacije znotraj policije. Dogodek je sprožil tudi številne dvome v sposobnosti hrvaške policije.

Zaradi ropa na sedežu policije v Zagrebu so odstopili direktor hrvaške policije Vlado Dominić ter še trije visoki policijski uradniki.

STA


Najbolj brano