S traktorjem in avtom v oljko

Včeraj sta se v Istri skoraj istočasno zgodili dve nesreči, v kateri sta se voznika zaletela v oljki. 61-letnik iz okolice Kopra je med delom v oljčniku s traktorjem zavil v desno, zadel v oljko in se prevrnil, traktor pa je obležal na njem. V Strunjanu pa je 84-letni Ljubljančan v ovinku zapeljal naravnost in se z avtom prevrnil čez streho ter pristal v oljki.

 Ljubljančan je v Strunjanu trčil v oljko, avtomobil se je prevrnil 
na streho.
Ljubljančan je v Strunjanu trčil v oljko, avtomobil se je prevrnil na streho. 

KOPER, STRUNJAN, KOZINA > Nesreča v Šalari pri Kopru se je zgodila ob 12.50, ko je 61-letni domačin med pobiranjem oljk s traktorjem in prikolico zapeljal po klancu navzdol. Zaradi hitrosti traktorja ali teže samega traktorja in tovora je traktor po strmem klancu začel drseti in pridobivati na hitrosti. Ker je bilo očitno, da traktorja ne bo uspel ustaviti na poti, je voznik naglo zavil v desno, pri tem pa trčil v oljko. Po trku se je traktor prevrnil.

Med prevračanjem je domačin padel s traktorja, traktor brez varnostnega loka pa naravnost nanj. Z volanom ga je v predelu medenice pritisnil ob tla. Na pomoč so mu takoj priskočili bližnji, vendar ga niso mogli rešiti izpod traktorja, zato so poklicali na pomoč regijski center za obveščanje.

K sreči je bil v bližini še sosed, ki je traktor z vitlom potegnil z domačina. Koprski poklicni gasilci so zato le pomagali zdravstvenim reševalcem pri prenosu ranjenega voznika, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico na zdravljenje. Utrpel je hude poškodbe.

Dve minuti kasneje se je huda nesreča zgodila tudi na strmi cesti iz Strunjana mimo kapelice proti cerkvi in križu. 84-letni Ljubljančan se je z avtom spuščal od cerkve in nad kapelico namesto po cesti v levi ovinek zapeljal naravnost. Zapeljal je s ceste, njegov avto se je najprej prekucnil na prednji del, nato pa še na streho. Za kapelico ga je ustavila oljka, sicer bi se skotalil do dna. V avtu s starejšim Ljubljančanom je bila še 72-letna sopotnica, prav tako iz Ljubljane. Po neuradnih podatkih se je v nesreči huje poškodoval voznik.

V soboto pa je 50-letni motorist z Gorenjske slabo ocenil hitrost ali precenil sposobnosti motorja, na Kozini dohitel Tržačana z avtom in trčil v zadnji del njegovega avta. Motorist je padel in se laže poškodoval, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Nekaj delov njegovega motorja je ob trku zadelo tudi v nasproti vozeči avto. DC


Najbolj brano