S tovornjakom v steno predora

Nekaj prometnih zagat je včeraj na vipavski hitri cesti povzročil tovornjak, ki je med Vipavo in cestninsko postajo Nanos trčil v steno predora. Na primorskih cestah se je zgodilo še nekaj nesreč.

Voznik tovornjaka, ki je trčil v steno predora na vipavski hitri 
cesti, jo je po prvih podatkih odnesel z lažjimi poškodbami. Foto: Grc Ajdovščina
Voznik tovornjaka, ki je trčil v steno predora na vipavski hitri cesti, jo je po prvih podatkih odnesel z lažjimi poškodbami. Foto: Grc Ajdovščina

PRIMORSKA > Včeraj okoli 8.30 je 44-letni voznik tovornjaka znamke volvo s polpriklopnikom vozil po vipavski hitri cesti proti Razdrtemu. V predoru med Vipavo in cestninsko postajo Nanos je nenadoma zavil na desno in s tovornjakom trčil v steno predora, nato pa ga je zaneslo še v levo. Po prvih podatkih je voznik utrpel lažje poškodbe glave. Na kraju nesreče so ga oskrbeli ajdovski reševalci, nato pa so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Posredovali so tudi ajdovski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz PGD Razdrto, ki so pomagali policistom in reševalcem. Policisti bodo vozniku zaradi kršitve predpisov - vozil naj bi namreč z neprilagojeno hitrostjo - izdali plačilni nalog.

V četrtek okoli 15.30 so policiste obvestili o nesreči, ki se je zgodila na avtocesti med počivališčem Studenec in Razdrtim. Kot so ugotovili je 54-letna voznica, ki živi v Avstriji, z avtom vozila od Postojne proti Razdrtemu. Na uvozu za počivališče Studenec je zaradi neprilagojene hitrosti, pa tudi vožnje pod vplivom alkohola, kot se je izkazalo kasneje, izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na zelenico in trčila v dva parkirana tovornjaka, poškodovala pa je tudi posodo za smeti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,98 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, torej dobra dva promila. Voznico čaka obdolžilni predlog.

Manjšo nesrečo so policisti obravnavali tudi v Novi Gorici. Voznica avta je pred stanovanjskim blokom v Ulici Gradnikove brigade zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v avto, ki je bil pravilno parkiran, nato pa odpeljala. Policisti so kmalu odkrili povzročiteljico in ji izdali plačilni nalog.

Policisti so se ukvarjali še z nekaj vozniki, ki sicer niso povzročili nesreč, pogojev za vožnjo pa niso izpolnjevali. V četrtek ponoči so v novi Gorici ustavili 37-letnega voznika avta in mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,70 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (nekaj več kot 1,4 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še obdolžilni predlog.

Na Kolodvorski cesti v Postojni so policisti ustavili 41-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Vozniškega dovoljenja ni imel, čelade na glavi prav tako ne, strokovni pregled za droge pa je odklonil. Vozilo so mu zasegli. Proti njemu bodo policisti spisali obdolžilni predlog, tako kot tudi zoper 42-letnega voznika avta iz Bertokov. Ko so ga policisti v četrtek zvečer ustavili v Ankaranu, so namreč ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli.

SK


Najbolj brano