S ponarejenimi dokumenti najemal vozila in jih prodal

Trikrat jim je uspelo, četrtič pa se je štirim nepridipravom zalomilo. Skoraj sto tisočakov vreden BMW X5, ki so ga najeli, je bil že pripravljen za prodajo v tujino, a so jim kriminalisti to preprečili.

Po najemu takšnega BMW-ja se je goljufom zalomilo. Foto: Pu Koper
Po najemu takšnega BMW-ja se je goljufom zalomilo. Foto: Pu Koper

LJUBLJANA > Ljubljanski kriminalisti so pred dnevi stopili na prste dobro organizirani kriminalni združbi, ki je z goljufijami in ponarejanjem listin najemala vozila in jih prodajala v tujino. V policijskem pridržanju so končali dva 33-letna slovenska državljana, 42-letni državljan Srbije in BiH ter 23-letna slovenska državljanka.

Pod drobnogledom kriminalistov so bili od junija, njihove vloge pa so bile natančno razdeljene. V treh primerih je 33-letnik na območju Ljubljane in Kranja najel vozila, ki jih je odpeljal na dogovorjen kraj in jih predal drugim storilcem, ki so jih prepeljali čez državno mejo.

V enem primeru je v podjetju za prodajo vozil na ljubljanskem območju najel BMW X6, v ostalih dveh primerih pa je ob nakupu pohištva v dveh trgovinah najel tudi vozili za prevoz blaga: v Ljubljani ford transit, v Kranju pa fiat ducato.

V Kranju je 33-letnik s ponarejenimi dokumenti najel še četrto vozilo, BMW X5, vredno 95.000 evrov. Tudi to vozilo je bilo pripravljeno za prevoz čez mejo, a so kriminalisti to preprečili. Četverica je z omenjenimi dejanji povzročila za približno 200.000 evrov škode.

S sodno odredbo so kriminalisti pri vseh osumljencih opravili hišne preiskave in pri treh zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji. Po končanih zaslišanjih in opravljenih hišnih preiskavah so tri osumljence izpustili, 33-letnika pa s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča.

Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor. Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, je bil osumljeni že večkrat obravnavan in tudi obsojen zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

SK


Najbolj brano