S pomočjo Facebooka “ulovili” nevarnega voznika

Domačine, ki so se vsako jutro iz Opčin odpravljali v Trst, je vznemirjal voznik sivega mercedesa A razreda, ki mu ni bilo mar za hitrostne omejitve in prometno signalizacijo. S pomočjo Facebooka, kjer so si vznejevoljeni domačini izmenjevali informacije o tem, kdo je predrzni voznik, so slednjega tudi našli.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

TRST > Uporabniki na Facebooku so pisali, da vozi tako hitro, da si ne morejo izpisati številke registrske tablice. Nekdo je nato zadevo predočil tudi mestnim redarjem in ko so se ti nekega jutra ustavili na parkirišču na Selivcu-Obelisku v civilnem vozilu, so kaj kmalu ugotovili, da obtožbe na Facebooku niso bile iz trte izvite, piše Primorski dnevnik. Z Opčin je pridrvel sivi mercedes in se začel spuščati proti Trstu, redarji pa za njim. V naslednjih nekaj minutah se je voznik dvakrat odločil za prehitevanje, čeprav je bilo to izrecno prepovedano.

Voznika so na koncu kaznovali s plačilnim nalogom v vrednosti 289 evrov, redarji so mu odvzeli 12 točk, preti pa mu tudi odvzem vozniškega dovoljenja (od najmanj enega do največ treh mesecev), še dodaja časnik.

NR


Najbolj brano