S pločnika stopil pred kombi

Martinovo je konec tedna na primorskih cestah minilo brez hujših prometnih nesreč. V soboto zgodaj popoldne je počilo pri Neverkah, že v petek pa se je v Postojni huje poškodoval pešec.

Voznik peugeota se je laže poškodoval. Foto: Pgd Pivka
Voznik peugeota se je laže poškodoval. Foto: Pgd Pivka

PRIMORSKA > V petek zvečer so postojnski reševalci in policisti hiteli v Pivško ulico. Tam je okoli 21.30 pešec hodil po pločniku, nato pa je nenadoma stopil na cesto, naravnost pred kombi, s katerim se je takrat po pripeljal voznik. Ta nesreče ni mogel preprečiti in je trčil v 49-letnega pešca, ki se je v nesreči huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V soboto, malo po poldnevu, se je nesreča zgodila v Neverkah. 47-letna voznica je s fiatom v križišču izsilila prednost 45-letnemu vozniku peugeota, ki je pripeljal po prednostni cesti. Voznik se je v nesreči laže poškodoval, oskrbeli so ga reševalci iz Postojne. Posredovali so pivški in postojnski prostovoljni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in nazadnje še delavcem cestnega podjetja pri odstranjevanju posledic nesreče.

V soboto popoldne se je na Cerkljanskem, v kraju Jazne, poškodoval voznik motokultivatorja, s katerim se je peljal po brežini. Motokultivator se je na bregu prevrnil, domačin pa je padel z njega in se pri tem laže poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.SP


Najbolj brano