S pištolo grozil prodajalcu

Bencinski servis OMV na Bivju je bil v sredo ponoči tarča neznanega roparja. Prodajalcu naj bi neznanec na glavo prislonil pištolo, nato pa z nekaj sto evri izginil v noč. Koprski kriminalisti in policisti roparja še iščejo.

Policisti so zavarovali bencinski servis in več blokad postavili 
tudi v okolici.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Policisti so zavarovali bencinski servis in več blokad postavili tudi v okolici.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V prodajalno bencinskega servisa na Bivju, ki je odprt 24 ur na dan, je neznani moški vstopil malo pred 21. uro. Čez glavo je imel potegnjeno kapuco, s pištolo v roki pa je od prodajalca, ki je bil takrat sam v prodajalni, terjal denar. Ko je dobil tisto, po kar je prišel, se je izgubil v noč. Policisti so informacijo o ropu na bencinskem servisu dobili ob 20.50. Kot smo izvedeli, je uslužbenec bencinskega servisa stisnil panic stikalo.

Neznani ropar je z bencinskega servisa odnesel manjši znesek, po naših informacijah le nekaj sto evrov.

Na bencinski servis je takoj prihitelo več policistov in kriminalistov, ki so območje zavarovali s trakovi in začeli iskati morebitne sledi za neznanim storilcem. V okolici so postavili blokadne točke, zaradi bližine državne meje, do katere je le nekaj minut, pa so obvestili tudi italijanske varnostne organe.

Po daljšem zatišju so nepridipravi v zadnjem času spet oropali več istrskih bencinskih servisov. V začetku januarja sta neznanca s sekiro in manjšo pištolo zagrozila uslužbencema OMV-jevega bencinskega servisa pred nekdanjim mejnim prehodom Škofije. V zavetju teme sta v bližini očitno čakala, da na črpalki ni bilo nobenega kupca. V temnih jopicah in s poveznjenima kapucama na glavah naj bi v prostore servisa vstopila celo brez mask na obrazu. Eden naj bi molčal, drugi pa naj bi uslužbencu v slabi srbohrvaščini rekel, naj gre za rop in mu ukazal, da jima izroči denar. Z nekaj tisočaki v rokah sta peš zbežala proti Trstu.

Nekaj dni pred tem, konec decembra, je oborožen moški oropal Petrolov bencinski servis na Dolinski cesti v Kopru. Zamaskiran ropar je s pištolo v roki v prodajalni vsem, ki so bili v njej, ukazal, naj se uležejo. Prodajalki, ki je bila ob blagajni, pa je ukazal, naj odpre predal blagajne. Iz njega je pobral manjšo vsoto denarja (menda nekaj več kot tisoč evrov). To bencinsko črpalko je neznanec oropal tudi že lani poleti.

Lani so bili med priljubljenimi tarčami roparjev tudi hotelski receptorji. Jeseni so dvakrat udarili v hotelih na Bernardinu, sredi junija je ropar okradel receptorja hotela v Žusterni. Odnesel naj bi približno 10.000 evrov. Sredi julija sta neznanca oropala receptorja v lucijskem hotelu Marita. V začetku avgusta pa je v enem od piranskih hotelov zamaskirani neznanec ukradel denar iz sefa.

Anita Leskovec s koprske policijske uprave je pojasnila, da policisti in kriminalisti ta kazniva dejanja še preiskujejo. SP


Najbolj brano