S palico ga je po glavi

Malo pred 20. uro sta se v Piranu sprla 43- in 36-letni domačin. Prerivala sta se, nato pa je mlajši dvakrat udaril starejšega po glavi s palico in ga laže poškodoval. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > V Kampelu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je moško žepno uro z verižico, moški ročni uri in več kosov različnega zlatega nakita (verižice, zapestnice, uhane). Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V trgovini ostala brez denarnice

V sežanski trgovini je včeraj popoldne nekdo 67-letnici ukradel denarnico s 50 evri in bančno kartico. Nato je z bančno kartico (PIN kodo je imela oškodovanka v denarnici) na bankomatu v Sežani dvignil še 160 evrov.

Nasilje v družini

Zvečer so sežanski policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ukradli trikolesnik, obutev, oblačila in čelade

Ponoči je nekdo vlomil v koprsko prodajalno. Ukradel je trikolesnik, vreden 8000 evrov, in večjo količino obutve, oblačil in čelad. Ogled še poteka, škoda bo znana naknadno.

Trk na parkirišču

Danes dopoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali manjšo prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 68-letni italijanski voznik, ki je na parkirišču v središču Nove Gorice pri premiku z vozilom trčil v drugo pravilno parkirano osebo vozilo. Policisti so italijanskemu vozniku izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

Iz rezervoarjev delovnih strojev iztočil 460 litrov goriva

Danes zjutraj so policijo obvestili o tatvini goriva iz bagerja na delovišču na glavni cesti v naselju Stopnik na Tolminskem. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je neznanec pred kratkim prišel na omenjeno delovišče in skušal vlomiti v kontejner, kjer je shranjeno delovno orodje, vendar mu to ni uspelo. Nepridiprav je nato vlomil in nato iz rezervoarjev delovnih strojev iztočil približno 460 litrov goriva. Storilec je s tem protipravnim ravnanjem cestno podjetje oškodoval za približno 1.200 evrov. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo tolminski policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Kradel iz zidanice

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je neznani storilec v zadnjih dveh tednih iz zidanice blizu naselja Skrilje ukradel starejšo motorno žago znamke husqvarna. Poleg vrtne ute je bil parkiran še starejši motokultivator znamke gorenje muta, s katerega je nepridiprav demontiral in odvzel večino delov stroja. Neznanec je lastniku povzročil za približno 200 evrov škode. Policisti Policijske postaje Ajdovščina bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Nedostojno vedenje v trgovini

Včeraj pozno popoldne so policisti v Tolminu obravnavali kršitev javnega reda in miru v eni izmed tamkajšnjih trgovin, kjer se je nedostojno vedel 32-letni domačin. Tolminski policisti so omenjenemu moškemu zaradi kršitve Zakona o izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano