S kombijem v tovornjak

Nesreča, ki se je včeraj nekaj minut pred 12.30 zgodila v bližini počivališča Ravbarkomanda, je močno upočasnila promet proti Kopru in Novi Gorici. Približno sto metrov pred počivališčem Ravbarkomanda je 28-letni voznik kombija iz okolice Slovenj Gradca zapeljal na odstavni pas in trčil v tovornjak romunske registracije, ki je bil zaradi okvare naložen na avtovleko.

Voznik kombija je na odstavnem pasu spregledal ustavljeno tovorno vozilo. Foto: Pgd Cerknica
Voznik kombija je na odstavnem pasu spregledal ustavljeno tovorno vozilo. Foto: Pgd Cerknica

RAVBARKOMANDA > Kombi se je s prednjim delom dobesedno zaril v tovornjak. Avtovleka je bila, kot so sporočili s koprske policijske uprave, pravilno označena in zavarovana. 28-letni voznik kombija se je v trku poškodoval, iz zmaličene kabine kombija so ga z manjšim tehničnim posegom rešili cerkniški gasilci, ki so prizorišče nesreče požarno in prometno zavarovali, nato pa pomagali reševalcem iz cerkniškega zdravstvenega doma, ki so voznika odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Alkotest je pokazal, da je službeni kombi vozil trezen.

Zaradi prometne nesreče in odstranjevanja posledic je nastala večkilometrska kolona. Cerkniške gasilce so med hitenjem na intervencijo na določenem 200-metrskem odseku upočasnili vozniki, ki se niso pravilno razvrstili. Vodja gasilske intervencije Boštjan Strmšek je povedal, da so morali z zvočnimi signali voznike opozarjati, da so se jim umaknili in jim omogočili prehod. Posredovalo je osem cerkniških gasilcev. Kolona vozil je tudi po končani intervenciji segala od Unca proti Logatcu. Včeraj zjutraj pa je 32-letna voznica avtomobila peljala iz Gradišča nad Prvačino proti Renčam. V bližini stanovanjske hiše v Oševljeku je zapeljala na levo s ceste. V nesreči se je laže poškodovala. Policisti ji bodo zaradi prekrška izdali plačilni nalog. Ugotovili so, da je vozila z neprilagojeno hitrostjo.

SP


Najbolj brano