S kombijem v Darsovo vozilo

Včeraj okoli 14. ure je promet na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo v smeri proti Razdrtemu za nekaj časa obstal. Najprej je voznik z avtom trčil v varovalno ograjo, vozilo pa je nato obstalo na boku. Kmalu zatem je voznik kombija trčil v Darsov tovornjak, ki je zaradi nesreče usmerjal vozila na prehitevalni pas.

Reševalci so po nesreči na vipavski hitri cesti oskrbeli dva 
poškodovana in ju odpeljali v bolnišnico.  Foto: Leo Caharija
Reševalci so po nesreči na vipavski hitri cesti oskrbeli dva poškodovana in ju odpeljali v bolnišnico.  Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Prvič je počilo nekaj po 13.30. Med Ajdovščino in Vipavo je avto trčil v varovalno ograjo, nekaj časa drsel ob njej, nato pa se je prevrnil na streho. Voznik avta se je v nesreči laže poškodoval, na kraj nesreče pa so prihiteli policisti, reševalci in gasilci. Dars kot upravljalec ceste je z manjšim tovornim vozilom medtem poskrbel za usmerjanje prometa na prehitevalni pas. Nenadoma pa je spet počilo. Voznik kombija je očitno spregledal Darsovo vozilo s signalizacijo in trčil v njegov zadnji del.

V trčenju sta se poškodovala voznik kombija in dežurni delavec Darsa. Glede na to, da so bili policisti in gasilci v neposredni bližini, so se s prve nesreče “preselili” k drugi, ajdovski gasilci pa so morali s tehničnim posegom rešiti voznika kombija iz notranjosti vozila. Reševalci so oskrbeli oba poškodovana in ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Gasilci so nato še posuli cestišče in ga očistili. Hitra cesta je bila v smeri proti Razdrtemu nekaj ur zaprta, promet so preusmerjali na regionalno cesto, nastajali pa so tudi daljši zastoji.

Kolesar v otroka

Sicer pa se je včeraj in v ponedeljek na primorskih cestah zgodilo še nekaj prometnih nesreč. V ponedeljek nekaj po 17. uri je otrok v spremstvu očeta v Sečovljah prečkal vozišče, ko je po vozišču pravilno pripeljal 58-letni kolesar iz Pirana. Trčil je v otroka in pri tem sta oba padla, vendar je kolesar kmalu zatem tudi odpeljal. Policisti so ga izsledili pri solinah, otroka pa so kasneje odpeljali na opazovanje v bolnišnico. Po končanem postopku so policisti otrokovemu očetu izdali plačilni nalog, zoper kolesarja pa bodo napisali kazensko ovadbo zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči.

Uro kasneje se je nesreča zgodila v Hrvatinih, kjer je 25-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem zapeljal v enosmerno cesto. Najprej je zaviral, nato pa zaradi neprilagojene hitrosti padel po tleh in se laže poškodoval. Motor je trčil še v avto, s katerim je pripeljal nasproti 54-letni domačin. Policisti so za motor odredili izredni tehnični pregled, ki je pokazal, da presega dovoljeno hitrost. Zasegli so ga, voznika pa čaka obdolžilni predlog zaradi predelanega vozila, vožnje v enosmerno cesto in neprilagojene hitrosti.

Ponesrečil se je tudi traktorist

Včeraj okoli 7.45 je počilo pri Ajševici. Po ugotovitvah policistov je 57-letna voznica peljala z avtom iz smeri Ajševice proti semaforiziranemu križišču. Pri eni od stanovanjskih hiš je zavijala levo in pri tem izsilila prednost 66-letni voznici avta, ki je pravilno pripeljala nasproti. Poleg policistov in reševalcev so posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci. Povzročiteljici nesreče so izdali plačilni nalog.

Brez hujših posledic se je v ponedeljek na hitri cesti med Vipavo in Podnanosom končalo oplaženje dveh tovornjakov. Med prehitevanjem je 43-letni voznik s tovornjakom bočno oplazil drugi tovornjak s priklopnikom poljske registracije. Neprevidnemu vozniku so ajdovski policisti izdali plačilni nalog.

V nesreči, ki se je v ponedeljek popoldne zgodila v naselju Slap, pa se je poškodoval 67-letni traktorist. Vozil je po lokalni cesti in ko je s traktorjem pripeljal v bližino ene od hiš, je iz neznanega razloga zapeljal levo čez približno meter visoko brežino. Traktor se je prevrnil na bok, poškodovanega traktorista, ki je utrpel več udarcev, pa so najprej oskrbeli v vipavskem zdravstvenem domu, nato pa so ga napotili na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

SILVA KRIŽMAN


Najbolj brano